Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 6 березня, 12:10
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/03/06/biblioteka-dlja-ditei-rozpochala-poetichnii-marafon-do-shevchenkivskih-dniv.htm
культура, 6 березня, 12:10

Бібліотека для дітей розпочала поетичний марафон до Шевченківських днів

Бібліотека 21


Читачі бібліотеки для дітей №21 м.Кропивницький спільно з учнями Балашівської гімназії  розпочали поетичний відео марафон до дня народження Тараса Григоровича Шевченка  "Вінок Шевченкові сплітаємо з віршів».


Творчість Тараса Григоровича Шевченка - національна гордість нашого народу. Із полум'яних творів Кобзаря весь світ дізнався, що є така прекрасна країна — Україна, з ЇЇ  чудовим, добрим, роботящим народом, прекрасною мовою, піснями, героїчною і трагічною історією.


Розпочала поетичний марафон  наша читачка  Мітрохіна Марійка, яка з сім’єю переїхала до нас з окупованої Херсонщини. Марійка прочитала уривок з поеми Т.Шевченка «Княжна».

 

«Зоре моя вечірняя,

Зійди над горою,

Поговорим тихесенько


В неволі з тобою…»  - ці слова  западають в душу, бо звучать  із уст  дитини, що зазнала окупації.


Закликаємо приєднатися до поетичного  марафону присвяченому творчості генія українського народу – Тарасу Шевченку. Для цього потрібно  зняти відео з декламацією поезії Шевченка та викласти в соцмережах під хештегом  #Вінок_ Шевченкові_ сплітаємо_ з_ віршів


974Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: