Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 27 лютого, 11:49
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/02/27/muzichnii-den-z-naidzhelom-osbornom.htm
культура, 27 лютого, 11:49

Музичний день з Найджелом Осборном


До бібліотеки Чижевського знову завітав відомий британський композитор НайджелОсборн. Його музичні твори грають Віденський та Берлінський симфонічний оркестри, Шотландська опера та Королівський оперний театр. 


В цей недільний день діти та дорослі громадської організації«Єдина родина Кропивниччини»взяли участь у цікавій музичній програмі з  композитором, фахівцем із використання музики та мистецтва для підтримки дітей, які пережили травматичні військові конфлікти. 


Митець понад 30 років займається такою діяльністю. Він грав для дітей у Боснії під час військового конфлікту наприкінці минулого століття, побував у Чечні та Косово. В Україну приїхав на запрошення волонтерів. 


Музична терапія Найджела та його української команди відбулась у формі гри. Діти слухали пісні різних континентів, танцювали, співали та гралися. Такі активності знімають стрес та допомагають з навичками спілкування. Британський композитор і надалі планує продовжити свою музичну терапію. Адже упевнений, що мистецтво здатне подолати наслідки війни.


«Ситуація в Україні важка. Потрібно задіяти підтримку, допомогу і добру енергію. І ми пропагуємо з дітьми творчість, добру енергію, працюємо на оптимізм, уяву, на самоповагу, то дуже-дуже важливо», – переконує композитор. 


Для закріплення позитивного настрою всі діти, які старанно били в «африканські» барабани, отримали подарунки.

   

769Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: