Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 13 лютого, 14:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/02/13/biblioteka-dlja-ditei-z-kropivnitskogo-otrimala-knigi-za-mizhnarodnim-proektom-valizka-z-knizhkami-.htm
культура, 13 лютого, 14:54

Бібліотека для дітей з Кропивницького отримала книги за міжнародним проектом «Валізка з книжками»

Бібліотека 21


Культурний інститут Німеччини Goethe-Institut реалізує проект для українських бібліотек «Валізка з книжками». Заявки на участь в проекті надали 4500 публічних бібліотек, шкільних бібліотек, ГО, читацьких ініціатив.  Було відібрано 250 бібліотек для участі в програмі.  Серед них і бібліотека-філія для дітей №21 м.Кропивницького.


Проєкт «Валізка з книжками», був започаткований й успішно втілений у 2022 році. В 2023 році проект трансформувався й змінив географію. 2023 року він був  орієнтований на українські бібліотеки й бібліотечні ініціативи . Експертки з дитячої літератури відібрали до «Валізки» 22 книжки. Діти, які ростуть в Україні, наразі стикаються з високим рівнем стресу, а книжки можуть стати бодай однією сходинкою, щоб подолати труднощі цього воєнного періоду. Валізку доповнили не лише книжки, а й сенсорні іграшки, розмальовки та спеціальний супровід психологів та експертів  із читання для дітей, які пережили війну. І, звісно, важливим мешканцем «Валізки» є Книжковий Черв’ячок. Цю іграшку можна обіймати й разом із ним читати, а ще Черв’ячок дуже любить обговорювати книжки у колі друзів. Читачі з захопленням зустріли «Валізку». І вже почали читати разом з бібліотеркою Людмилою Чебановою.


606Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: