Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Наталія Усатенко
Дата: 12 лютого, 15:54
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2024/02/12/treningove-zanjattja.htm
культура, 12 лютого, 15:54

Тренінгове заняття

Наталія Усатенко


У сучасному світі кожна людина стикається зі стресом в тій чи іншій формі. Зараз, під час воєнного стану,  ми переживаємо стільки емоцій, скільки часом не випадає на все життя. Настрої постійно змінюються. Якщо фізичні та психічні сили почнуть зникати, прокинуться негативні емоції відчаю та страху – це нормально. 


На психологічний тренінг «Діти України і війна: допоможемо дітям пережити синдром війни» зібрались учні та юнацтвоу бібліотеці-філії №10, щоб навчитися тримати свій сектор оборони. Розпочали заняття з вправи «Знайомство». Зацікавила присутніх вправа «Намалюй свій страх». За допомогою кольорових олівців та аркушу паперу присутні намагалися намалювати свій страх у вигляді абстрактного сюжету – ліній, кольорових плям, різноманітних фігур. Таким чином користувачі переносили свій стрес, страх або тривогу на папір, намагаючись їх «виплеснути» повністю, до кінця. Після завершення виконання завдання, кожен емоційно проговорив викладені на папері стани. А потім так же емоційно, як тільки можна, пошматував їх і викинув у смітник. 


Познайомились читачі також з рядом рухливих та дихальних вправ, як одним із дієвих інструментів керування емоціями в ситуаціях стресу чи тривоги. Це вправи «Дзеркальне малювання»; «Вухо-ніс»; «Масаж»; «Протистресове дихання»; «Метелик»; «Слон» та інші. Також відвідувачі отримали рекомендації яким чином допомогти собі знизити тривожність у воєнний час та допомогти своєму мозку пережити виснаження.


Отже, у воєнний час кожен з нас пережив і переживає емоційну напругу. Проте, дуже важливо не залишатися у такому стані, необхідно звільнятися від негативу і поповнювати ресурси свого організму новими емоціями. У нелегкий час для України ми впевнені, що Перемога буде за нами. Таким був підсумок зустрічі у невимушеній атмосфері за солодким частуванням.



209Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: