Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 листопада 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/11/10/den-informatsii-lunai-prekrasna-nasha-movo-.htm
культура, 10 листопада 2023

День інформації «Лунай прекрасна наша мово!»


Щороку восени відзначають День української писемності та мови — у пам'ять про святого Нестора Літописця. Цьогоріч ми вперше відзначаємо його в іншу дату — 27 жовтня.


Бібліотека-філія №15 не залишається осторонь святкування Дня української писемності та мови. З нагоди свята, у бібліотеці пройшов День інформації «Лунай прекрасна наша мово!» мета якого - привернути увагу користувачів до проблеми читання, змінити психологічне ставлення до книги, до краси та мелодійності рідної мови, яка єднає націю і створює її індивідуальне обличчя.


Протягом дня в бібліотеці відбувалися різноманітні активності, присвячені Дню української писемності та мови.Відвідувачі взяли участь у калейдоскопі фактів  «Про рідну мову», грі - пораді « Говоримо правильно», під час яких учасники розширили свої знання і дізнались цікаві відомості про рідну мову. Окрім цього, проведено мовознавчий онлайн-екскурс « Рідна мова чарівниця, душі народної скарбниця».


Також, напередодні свята в читальній залі бібліотеки була оформлена книжкова виставка «Мова – духовний скарб нації», яку бібліотекарі презентували своїм читачам. 

   

1900Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: