Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 21 липня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/07/21/literaturnii-fotosalon.htm
культура, 21 липня 2023

Літературний фотосалон


У розпал літа, в бібліотеці-філії №2 відбувся літературний фотосалон «Створи книжковий образ» з учасниками юнацького клубу любителів читання «КЛюЧ». 


За власним бажанням учасниці заходу самі обрали літературні образи Мавки з драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» та Наталки Полтавки з одноіменної п’єси Івана Котляревського.Розпочалось засідання клубу переглядом відеокліпу Артема Пивоварова та Христини Соловій «Мова вітру», з сучасним баченням міфічної лісової царівни в українському мультфільмі 2023 року. Присутні охарактеризували Мавку та відповіли на питання літературної вікториниза змістом твору, дізналися про популярність та переклади «Лісової пісні» на мови світу. «Це була робота над духом, а не тільки над літерами», так написала про свій перекладіндійська журналістка, поетеса МрідулаГош.


Учасники літературного фотосалону перевтілилися в образи улюблених героїнь, цитували їх та зробили світлини. Найактивніші та найартистичніші були нагороджені солодкими призами. Закінчився захід оглядом літератури «Українські книжкові новинки».

   

477Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: