Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Центральна міська бібліотека для дітей
Дата: 16 травня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/05/16/-evropa-bez-bar-eriv-.htm
культура, 16 травня 2023

«Європа без бар’єрів»

Центральна міська бібліотека для дітей


У Центральній міській бібліотеці для дітей відбувся День інформації «Європа без бар’єрів», який завершив низку заходів присвячену святкуванню Дня Європи.  Протягом дня у кожному відділі бібліотеки на відвідувачів чекали локації з цікавими заходами.   


У читальному залі інформаційної підтримки доросла аудиторія відвідувачів знайомилася   з історією створення Європейського Союзу, його роллю у  підтримці миру та безпеки, переглядаючи матеріали книжкової виставки «Йдемо в Європу, щоб бути Україною». Читачі більше дізналися  про країни, які  стали для українців близькими друзями і помічниками у боротьбі за свободу, а для багатьохприхистком та порятунком від російської агресії. 


Найактивніші читачі бібліотеки взяли участь у інтелектуальному  турнірі «Єврознавці». В ході заходу кожен із них презентував європейську країну, дивуючи присутніх  цікавими фактами з її історії та ділилися власними враженнями від подорожі цими країнами. Незважаючи на юний вік, деякі діти побували у чотирьох і більше країнах.   


Всім цікаво і корисно було почути про перспективи навчання за кордоном. WEB-розвідка «Сучасна освіта за кордоном» була їм в допомогу. Для більш детального ознайомлення кожен отримав друковане видання за  темою. 


У кінозалі протягом дня транслювалися  виступи переможців другого півфіналу  «Євробачення-2023» - від Литви, Польщі, Естонії, Бельгія та інших. 


На абонементі ділового читання  читачі звертали увагу на книги з акцентами. Це твори європейських письменників-ювілярів.


Книжкова виставка «Казки мандрують Європою» була розгорнута у відділі інтелектуально творчого розвитку.  Читачі молодшого шкільного віку  із задоволенням  читали  книги  Кіплінга та Коллоді  у колі друзів. 


Захід був пізнавальним та активним. Відвідувачі дізналися багато нового і незвичайного про культуру, унікальні традиції сусідніх країн. У кожної свої фаворити та уподобаннями. Але всіх нас об’єднують єдині цінності миру. РАЗОМ МИ – ЄВРОПА!


1533Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: