Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 травня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/05/10/divilis-ochi-pam-jati-sumni-.htm
культура, 10 травня 2023

Дивились очі пам’яті сумні…


До Дня пам’яті та примирення, вшановуючи пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війнив бібліотеці-філії №2 м. Кропивницького відбувся літературний вечір «Дивились очі пам’яті сумні…».


Ведучі  розповіли користувачам про сумну і важливу дату в історії, що символізує не тріумф переможців над переможеними, диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. Мова йшла про найважливіший підсумок війни: вміння цінувати мир, категорично і безкомпромісно захищати його всіма розумними засобами, про мак пам’яті - символпамʼяті про Другу світову війну в Україні і в Європі.


На вечорі  прозвучали  вірші Л. Костенко «Мій перший віршнаписаний в окопі»,Б. Олійника «Ніхто не забутий», В.Симоненка «І живуть у пам’яті народу…», О.Максимишин-Корабель «Мамо не плач», С.Пушика «Одержала звістку матуся» та ін. 


Для присутніх бібліотекарі провели огляд книжкової виставки «В серцях і книгах – пам’ять про війну». Вони познайомились з виданнями, які  висвітлюють причини та перебіг подій Другої світової війни, особливості міжнародної воєнної дипломатії, трагедію й подвиг перших років війни, історичне значення великої перемоги, спогади учасників бойових дій.


День пам’яті і примирення – символ великої шани та поваги до усіх захисників та захисниць рідної землі. Слава їм і слава Україні!


1366Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: