Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/04/26/videohronika-atom-buvae-riznim-.htm
культура, 26 квітня 2023

Відеохроніка «Атом буває різним»


26 квітня - Міжнародний день пам’яті про Чорнобильську катастрофу та Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф. 


37 років для розпаду урану – це взагалі ніщо, а для людини це ціле покоління з новими поглядами, яке не застало трагедії.Напередодні 37 річниці Чорнобильської катастрофи у центральній міській бібліотеці ім. В. Панченка студенти Кіровоградського медичного фахового коледжу ім. Є.Й. Мухіна здійснили телепортацію крізь час, переглянувши відеохроніки про страшні події 1986 року та вшановуючи героїв, які вступили у нерівний бій з чорнобильським привидом.Одним словом Чорнобиль сказано так багато, адже це не лише географічне визначення епіцентру радіаційного вибуху, а й всенародна біда. Смерч чорнобильської трагедії скалічив долі, забрав здоров'я, залишив біль і порожнечу. 


Минулого року Чорнобиль пережив другу катастрофу - потрапив під окупацію російських загарбників і майже 36 днів потерпав від руйнівних та мародерських дій.


Під час заходу бібліотекарі ознайомили студентів з книгамита матеріалами, що розповідають про катастрофу, героїчні дії ліквідаторів.Також на виставці є багато інформації про чорнобильців-земляків.


Наш обов’язок – знати імена тих людей, хто ціною свого здоров’я та життя врятував світ від великої біди.Схиляємося доземно перед героями і жертвами Чорнобильської катастрофи.


1111Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: