Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 26 квітня 2023
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2023/04/26/kruglii-stil-geroi-chornobilja-poruch-.htm
культура, 26 квітня 2023

Круглий стіл «Герої Чорнобиля поруч»


26 квітня у бібліотеці-філії №5 відбувся круглий стіл«Герої Чорнобиля поруч». На зустріч завітали ліквідатори аварії на ЧАЕС, серед них голова громадської організації міста Кропивницького «Союз Чорнобиль України»,  Пєрвий ДмитрійМихайлович. З його спогадів користувачі дізналися про події у Зоні під час його там перебування. Полковник у відставці, Герой Чорнобиля 1986 року, Дубенський Олександр Михайлович  розповів про нелегку роботу ДСНС по ліквідації наслідків аварії. Неділько Олександр Миколайович поділився думками про радіаційну безпеку нашої країни. Враження від розповідей підсилив перегляд відеофільму «Як сталася аварія на ЧАЕС».


Тридцять сім років минуло від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенна катастрофа, спричинена вибухом на Чорнобильській АЕС. 


26 квітня 1986 року була весна – квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана в історію нашого народу і про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ. 


Чорнобильська трагедія пройняла всі сфери життя.


Чорнобиль – це національне лихо. Чорні дзвони Чорнобиля б'ють по кожному з нас незалежно від того, був хтось із його рідних та близьких у «зоні» чи ні. 


Біль не вщухає, тривога не полишає людей, пов'язаних скорботним часом ядерного апокаліпсиса. 


Річниці Чорнобильської катастрофи і проблемам економічної безпеки присвячена ілюстративна виставка-панорама «Чорнобиль у спогадах».


Детальніша інформація на сайті бібліотеки:

http://biblioteka-filiya5.edukit.kr.ua/


1429Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: