Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 25 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/10/25/vistavka-vidkladena-viinoju-osobiste-i-kolorove-tetjani-dianovoi.htm
культура, 25 жовтня 2022

Виставка, відкладена війною: Особисте і Кольорове Тетяни Діанової


У відділі мистецтв бібліотеки імені Дмитра Чижевськогов Кропивницькому відкрили дивовижну виставку живопису «Особисте. Кольорове.» художниці Тетяни Діанової. Пані Тетяна – наша землячка, випускниця дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна та мистецького факультету Центральноукраїнського педуніверситету імені Володимира Винниченка. 


Після захисту диплому молода художниця переїхала до Одеси,  де працювала дизайнером дитячих іграшок. Але робота дизайнером не вгамовувала її спрагу до живопису, тому мисткиня почала писати картини для себе. 


Згодом брала участь в художніх виставках в Одесі, в «Домі художника» в Києві. За участь в конкурсі «Odessa International Art Prize» отримала «Приз глядацьких симпатій». 


Картини Тетяни Діанової зберігаються у приватних колекціях України, Німеччини, США.


Через Інтернет мисткиня дізналася, що у головній книгозбірні нашої області відбуваються цікаві мистецькі події і запропонувала свої роботи для експонування. Співробітники відділу мистецтв радо погодилися на це.


Не дивлячись на постійні повітряні тривоги, у день відкриття виставки до бібліотеки завітали рідні, однокласники, друзі, знайомі молодої художниці. Їх  було  так  багато,  що  виставку прийшлося відкривати двічі. 


Модераторка заходу Світлана Ушакова у своєму виступі підкреслила, що роботи Тетяни Діанової з першої хвилини експонування наповнили зал світлом, позитивом, життєстверджуючим налаштуванням.


Викладачки мистецького факультету ЦДПУ імені Володимира Винниченка Олена Кириченко та Людмила Альохіна відмітили високий професіоналізм робіт, підкреслили, що картини Тетяни несуть дивовижний позитив, спокій в душі, якого нам усім не вистачає у ці важкі часи.


Художниця Ольга Краснопольська привітала колегу і сказала, що Тетяна Діанова має свій неповторний стиль, свіжий погляд на оточуючий світ, а її живопис - сонячний і позитивний.


Коли надали слово Тетяні Діановій, перш за все вона подякувала усім, хто завітав на презентацію виставки, а потім сказала: «У кінці лютого 2022  року я планувала нарешті влаштувати персональну виставку в Одесі, в галереї «Сади Перемоги», але війна внесла свої корективи. Пам’ятаю,  як під звуки вибухів збирала речі та саме дороге для художника - картини, мої маленькі кольорові історії та фантазії. 


Я завжди була захоплена кольором, мріяла розмовляти з глядачами лише самими фарбами, контрастами та мазками. Тому вважаю основним сюжетом моїх картин - колір. Крізь призму кольору звичайне стає надзвичайним. 


Як би не було тяжко на душі - мистецтво рятує. Тому навіть у найтемніші часи для нашої Батьківщини хочу щоб моє мистецтво переносило глядача до маленьких особистих миттєвостей щастя, світла та ностальгії».


Усіх шанувальників образотворчого мистецтва та тих, кому не вистачає позитивних емоцій, запрошуємо відвідати виставку Тетяни Діанової«Особисте. Кольорове.», експонування якої у відділі мистецтв бібліотеки імені Дмитра Чижевського триватиме до середини грудня 2022 року.

               

1609Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: