Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 23 вересня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/09/23/-na-ostrovah-dovidkovih-vidan-.htm
культура, 23 вересня 2022

"На островах довідкових видань"


Читаючи книгу, газету, журнал, слухаючи радіо чи дивлячись телевізор, спілкуючись із друзями чи дорослими, ми  зустрічаємо цілі вирази або окремі слова, значення яких нам незрозумілі. Тоді, звичайно, виникає потреба вияснити їх значення. Постає запитання: до яких книг звернутися у таких випадках, де знайти відповідь? 


Звичайно, можна запитати батьків, вчителів, бібліотекарів. Але куди корисніше і цікавіше знайти потрібну інформацію самому. Найточніше і найкраще пояснення на поставлене запитання дадуть вам довідкові видання, які є в кожній бібліотеці. 


17 вересня бібліотекарі філії для дітей № 13 провели бібліотечно-бібліографічне заняття: “На островах довідкових видань”. Спершу читачів ознайомили  з книжковою виставкою «Академія дитячих наук», з книг якої можна знайти відповіді на будь-які питання та поринути у дивовижний, невичерпний, чарівний світ літератури яка знає Все. Виставка містить в собі книги із порадами поведінки у різних ситуаціях, також тут можна знайти книги про різні загадкові явища у природі, цікаві історичні події, про єдність людини і природи, про історію музики та багато іншого. Представлені універсальні та галузеві енциклопедії та довідники , енциклопедичні видання із серій “Світ навколо нас”, “Я пізнаю світ”, “Енциклопедія школяра” та інші. 


Під час практичного завданням “Запитай у словника” бібліотекарі запропонували користувачам з’ясувати за допомогою тлумачного словника, яке значення мають слова: бібліотека, брошура, абонемент, картотека, формуляр, читачі продемонстрували своє чудове вміння користуватися довідковою літературою. Діти також розповідали про свої улюблені енциклопедії з домашньої бібліотеки та про знання, які отримали з них. 


593Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: