Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності
Дата: 15 липня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/07/15/podorozh-na-ostriv-fantazii-ta-tvorchosti.htm
культура, 15 липня 2022

Подорож на острів фантазії та творчості

Лариса Семенова, відділ соціокультурної діяльності


В рамках програми літнього відпочинку дітей в ОУНБ імені Дмитра Чижевського відбулася низка заходів «Бібліотека – острів фантазії та творчості». Завітали на нього чудові дівчатка та хлопчики, що перебувають у літній таборівціДК «Радій», - нові кропивничанита учні хореографічної школи «Аеліта», в таборівках ДЮК «Чайка» та «Гермес»тощо.


На них чекала захоплююча програма! Так, у медичному відділі діти виготовляли патріотичну листівку з різнокольоровими квіточками, метеликами, кульками, слухали розповідь про тіло людини,  роздивлялись чудові книжки, а потім взяли участь у вікторині та відповідали на важливі питання: що є в медичному арсеналі м’якеньке та пухкеньке та як ім’я найвідомішого лікаря людей і звірят.


Виготовити собі квіткові браслети, які легко можна було б перетворити на прикрасу для волосся, дівчаткам запропонували у відділі технічної, економічної та природничої літератури.У відділі рідкісних та цінних видань показали книги з колекції Олександра Ільїна та розповіли про життя цієї неординарної людини. Так, найбільша книга – Євангеліє XVIII століття -має лист висотою 70 сантиметрів, а найменші вміщуються в долонці дитини.


У холі представниці інформаційно-бібліотечного відділу провели майстер-клас «Веселі звірята». Діти робили мавпочок, котиків, собачок, зайченят – кого завгодно, навіть тхора! 


Лицарський замок, інтерактивна дошка та конструктори чекали на малечу у відділі іноземних мов. У відділі краєзнавства можна було скласти круту велику карту-пазл Кіровоградської області, взяти участь у вікторині «Краєзнавча риболовля» та послухати легенди нашого міста: про підземний хід, про царя і двох закоханих, кам’яних баб скіфів, козака Лелеку, жінок-шпигунок та інші. Переконані, що почути легенди не відмовилися б і дорослі.


Інтелектуально-рухливі ігри запропонували юним кропивничанам у відділі обслуговування користувачів. І вони підійшли до цього креативно. Так, у грі  «Земля. Вода. Повітря» в категорію повітря потрапив дракон, а до риб – крокодил. Усе логічно: один літає, а другий плаває. Впоралася малеча і з «живим» кросвордом, і з дерев’яною вежею, і з чарівним мішечком, і, звісно, з твістером!


В Інтернет-центрі діти із завзятістю виготовляли за допомогою 3D-ручоклисточки конюшини, жука Сонечко, ягідки полуниці та інші цікаві сувеніри. Завершився захід переглядом в бібліотечному кінозалі яскравого документального фільму про дику природу.


Чекаємо на нові зустрічі!


                   

2327Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: