Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 20 травня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/05/20/ukrainska-vishivanka-svit-dobra-krasi-i-miru.htm
культура, 20 травня 2022

Українська вишиванка – світ добра, краси і миру


Споконвіку українські жінки і чоловіки свято шанували одяг, а особливо вишиту сорочку. Як рушник оберігає хату, так сорочка оберігає саму людину. 


Вишиванка -  гордість і  краса українців.Український традиційний одяг одягають усе більше людей не лише в нашій країні, а по всьому світу. Нині ж це свято набуло міжнародних масштабів.Якби скрутно не жили в різні часи українці, в них не згасав потяг до вишивання. За допомогою голки і нитки творилися неперервні зразки чудового українського вбрання. Вишиванка – це найкращий подарунок для близької, рідної людини. Вишиванка відображає національну традицію українського народу. Тож не дивно, що існує свято, присвячене їй.Відзначаючи  Всесвітній день вишиванки, колектив бібліотеки-філії №10 долучився до святкової акції «Україна в вишиванках».Адже у вишивці, як і в народній пісні, відображаються заповітні мрії на краще майбутнє, прагнення до краси, добробуту, а головне миру на нашій українській землі.  Вишиванка  на бібліотечних заходах завжди є прикрасою наших активістів. Серед них учасники гурту «Берегиня» та учні Завадівської гімназії, які співають, розповідають поезії,  вишивають рушники  нитками, бісером і малюють українців у національному одязі. Ось подивіться яку гарну картину намалювала Козирєва Аліна,  а її братик Назарчик дуже любить Україну і рідну землю і звісно їй допомагає.


Вітаємо всіх зі святом! Хай вишиванка буде символом щастя, здоров’я, добробуту для всіх українців та мирного  неба на нашій рідній землі!


1160Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: