Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека 21
Дата: 18 лютого 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2022/02/18/v-bibliotetsi-kropivnitskogo-govorili-pro-neobhidnist-zberezhennja-ridnoi-movi-jak-identifikatora-natsii.htm
культура, 18 лютого 2022

В бібліотеці Кропивницького говорили про необхідність збереження рідної мови, як ідентифікатора нації

Бібліотека 21


В бібліотеці-філії №21  відбулалася  інформцікавинка «Десять зникаючих мов світу». Захід був приурочений до Дня рідної мови, що його відзначають 21 лютого.  


Міжнародний День рідної мови відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. І в Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема української мови на українських землях нараховує кілька століть.   На заході читачі дізналися, що за даними ООН, в середньому, в світі приблизно кожні два тижні зникає одна яка-небудь мова. А разом з мовою зникають і традиції, пісні вірші та оповіді етнічної спільноти.  Багато століть наша рідна українська мова теж боролася за право на існування. Про складний історичний шлях розвитку мови розповіли відвідувачам бібліотекарі.  Читачі, також, ознайомилися з найцікавішими фактами, дізналися про актуальні проблеми, що стоять перед нашою мовою. Під час заходу  відвідувачі продемонстрували свою ерудицію в інтелектуальних іграх  «Я знаю українську мову»,  «Слово до слова – зложиться мова», «На гостинах у Лексики та Фразеології», «Дешифрувальник». Учасники заходу зробили висновок, що основною ознакою нації є саме мова, тому необхідно берегти, плекати  і розвивати свою рідну мову.


3083Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: