Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека-філія №19
Дата: 15 листопада 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/11/15/naidzvinkishe-slovo-ridne.htm
культура, 15 листопада 2021

Найдзвінкіше слово рідне

Бібліотека-філія №19


Цьогоріч бібліотекарі філії №19 відзначали Тиждень української мови разом із розумниками «Ліцею «Науковий». Уся розважальна програма була присвячена українській мові та побудована таким чином, щоб донести дітям її важливість і необхідність в житті кожного.


Спочатку дітлахи розмірковували над тим, яку роль в їхньому житті займає мовленнєве спілкування і чи можливий розвиток людини без нього. В грі «Слово про слово» добирали прикметники, якими можна змалювати нашу мову. Швидкість мислення за допомогою тлумачних понять перевіряли у конкурсі «Розумник». Найбільшого пожвавлення і обговорення визвали дидактичні ігри «Що зайве?» та «Знайди пару». Дітлахи в ігровій формі навчалися узагальнювати предмети на екрані і відокремлювати зайві, даючи при цьому змістовне пояснення. Відгадуючи загадки «Нас всі знають, без нас письма немає», пригадали розділові знаки української мови, їх значення і функції. Посміхалися школярики від переглянутого відео на гумореску Павла Глазового «Кухлик».


Урочистості заходу додавали вишиті сорочки та сукні, які вдягнули діти до свята. Всі разом зробили групову світлину класу на згадку.


2943Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: