Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
Дата: 15 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/15/vidkrilasja-ekspozitsija-priurochena-svjaschennomu-misjatsju-ramadan-v-musulmanskii-religii-u-duhovnomu-viri-krain-shodu-.htm
культура, 15 квітня 2021

Відкрилася експозиція приурочена священному місяцю рамадан в мусульманській релігії: «У духовному вирі країн Сходу»

Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»


12 квітня у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» розгорнуто експозицію, присвячену священному місяцю рамадан                    у мусульманській релігії: «У духовному вирі країн Сходу».


У Музеї мистецтв ми продовжуємо розвиток у напрямку сходознавчої культури і мистецтва. І сьогодні наші відвідувачі можуть не лише послухати про життя на сході, дізнатися в чому різниця між нами і людьми інших національностей, а й доторкнутися до їх культури, адже Музей мистецтв підготував для вас неймовірно цікаву і пізнавальну експозицію про культуру країн у яких дотримуються ісламу. Ірак, Пакистан, Казахстан, Туркменістан, Узбекистан, Катар, Єгипет, Ліван, Туреччина цей перелік можна продовжувати і надалі. І саме релігія – це, те що об’єднує і створює духовний фундамент для життя. Духовність! Релігійність! Більше 120 країн світу сповідують мусульманство, та їх називають Ісламські країни чи Мусульманські країни.


Уявіть собі мечеть, ранок, ранішні співи молитов, які чути на вулицях країн Близького сходу, жінки у хіджабах, з великими яскраво намальованими очима! 


Музей мистецтв пропонує вам трохи зануритися в цю атмосферу і на килимі-літаку здійснити невеличку подорож!


Експозиція: «У духовному вирі Сходу», містить експонати, що стосуються країн Ісламу, а сюжети картин занурять Вас у барви Близького Сходу. У числі експонатів є живописні та графічні роботи, музичний інструмент- кеманча, на якому музичать народи Ісламських країн також Ви зможете побачити священну книгу- Коран у перекладі на українську мову. Роботи вибранні з нашого фондового зібрання. Графічні роботи Нюренберга: «У чайхані», «В Самарканському провулку», «В точильній майстерні», які чарують своєю витонченість і майстерністю написання, підтриманні у серійні стилістиці. Живописні роботи Яхьяєва Матлюба Мансуровна «Табачниці», Мамедова Мамеда «Портрет селянки» і Покажевського «У горах Паміру».


Крім цього з 13 квітня розпочнеться період так званого утримання- рамадан- місяць під час якого люди дотримуються посту! Тож експозиція чекає на вас у наших стінах з 12 квітня 2021року!


Сподіваємося, що ви зможете надихнутися нашими східними мотивами . Запрошуємо вас до нашого музею!


                

                                         



1280Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: