Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 6 квітня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/04/06/vidkrito-ekspozitsiju-tvoriv-andrija-kadigroba.htm
культура, 6 квітня 2021

Відкрито експозицію творів Андрія Кадигроба

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


5 квітня 2021 року в Музеї мистецтв розгорнуто експозицію творів члена Національної спілки художників України, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна Андрія Кадигроба до 40-річчя з дня народження.


ДОВІДКОВО: Кадигроб Андрій Миколайович народився 4 квітня 1981 року          в м. Кіровограді. У 1998-1999 роках навчався на факультеті дизайну Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки (КІРУЕ). Викладач з фаху – Олександр Демиденко. У 2005 році закінчив видавничо-поліграфічний факультет Національного технічного університету України (колишній Київський політехнічний інститут).


Працює в техніці олійного живопису, в жанрах пейзажу та натюрморту, надає перевагу традиційному реалістичному живопису з сміливим трактуванням форм.


Учасник багатьох обласних та всеукраїнських художніх виставок. 


У 2006 році став лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення».


У 2009 році спільно з медіа-групою «Весь Кіровоград» та Кіровоградським обласним художнім музеєм став ініціатором проведення Великоднього Благодійного Аукціону.


З 2012 року – член Національної спілки художників України


У 2015 році став лауреатом обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція».


Твори зберігаються в КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»,          у художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна, у Національному заповіднику «Софія Київська»,  багатьох приватних зібраннях України та за кордоном.


      



1683Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: