Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 22 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/03/22/hudozhnik-arhitekturi-jakiv-pauchenko.htm
культура, 22 березня 2021

Художник архітектури Яків Паученко


Архітектурний акорд пройшов в бібліотеці-філії №2. Захід був присвячений 155-річчю від дня народження художника архітектури Якова Васильовича Паученка. Його роботи прикрашають історичний центр міста. Мешканці нашого міста народжуються, навчаються, лікуються, відпочивають та розважаються у приміщеннях, побудованих саме ним.


Учні  ЦВПУ ім. Миколи  Федоровського переглянули слайдову презентацію: «Яків Паученко – архітектор міста Святої Єлисавети», відеосюжети «Вулицями Єлисаветграда – будинок Якова Паученка» та «Вулицями рідного міста» (Кропивницький). Присутні мали нагоду ознайомитись з книжковою викладкою «Яків Паученко – архітектор міста Святої Єлисавети».




Паученко прожив коротке життя – 48 років, але зосталося його місто, в якому ми живемо.  Одна із найкрасивіших центральних вулиць міста з сучасною подвійною назвою - Дворцова, що переходить у Архітектора Паученка. Своє ім’я вона отримала в 2016 році з нагоди відзначення 150-річного ювілею з дня народження талановитого зодчого. На ній знаходиться п’ять будівель, зведених за його проектами.


2119Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: