Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 19 березня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2021/03/19/-jarmarka-poezii-u-bibliotetsi.htm
культура, 19 березня 2021

«Ярмарка поезії» у бібліотеці


18 березня у нашій бібліотеці відбувся цикл заходів «Ярмарок поезії», приурочений до Всесвітнього дня поезії, яке відзначається 21 березня. 


Всесвітній день поезії був започаткований 1999 року на 30-й сесії ЮНЕСКО. Поезія, як зазначено в ухвалі ЮНЕСКО, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.


Сучасне прагматичне суспільство рідко дослухається до поетів, які є виразниками думки нації, більшість людей, на жаль, нечасто бере до рук збірку поезій, а знання українців обмежуються шкільною або ж інститутською програмою.


Наша бібліотека аж ніяк не згодна миритися з цією ситуацією, тому напередодні свята, 18 березня, у відділі абонементу на відвідувачів бібліотеки чекали святкові локації: фотозона, книжкова виставка «Кохання – чисте джерело поезії», оригінальні книжкові викладки поетичних збірок, віршовані послання від чоловіків-поетів та літературний інтерактив, на якому читачам пропонувалося продовжити на власний смак відомий уривок із вірша Ліни Костенко про весну. 


Сподіваємося, що «Ярмарок поезії» став для відвідувачів днем літературних відкриттів, адже цього дня відбулося відкрите засідання літературного клубу «Ліра» та зустріч із місцевою поетесою Надією Гармазій. Загалом, поезія лунала в бібліотеці впродовж трьох годин. 


Своїми виступами глядачів порадували постійні учасники літературного клубу «Ліра»: Леся Міронова, Світлана Ніколаєвська, Вікторія Кравченко та Василь Левицький; виступили на «Ярмарці поезії» і відомі місцеві письменники: Микола Барабуля, Антоніна Корінь, Зінаїда Андріяшевська та керівник літературного клубу «Ліра» Олександр Косенко. Також на заході лунала відеопоезія від учасників літературного клубу «Ліра» Максима Брички та Марини Єрмолаєвої, які гармонійно доповнили атмосферу свята поезії. 


1550Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: