Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 18 грудня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2020/12/18/knigi-jaki-nadihnuli-kino.htm
культура, 18 грудня 2020

Книги, які надихнули кіно


Таку назву має виставка-запрошення в бібліотеці-філії №2, присвячена Міжнародному дню кіно. Сьогодні важко уявити світ, у якому немає кіно. Перший публічний і комерційний кінопоказ відбувся 28 грудня 1895 року у Парижі на бульварі Капуцинів. Саме тому цю дату й обрали, аби відзначати Міжнародний день кіно!


У 1960–70-х  роках  на  небосхилі  українського,  а  також  світового кінематографу яскраво засяяли імена, що прославили Україну на весь світ, – це режисери  С.Параджанов,  Ю.Іллєнко,  Л.Осика,  М.Мащенко;  актори І.Миколайчук, Ю.Шумський, Г.Юра, К.Степанков, М.Гринько, Б.Ступка. У цей час з’являються стрічки, які розпочали унікальний феномен «українського поетичного кіно». 


За всю історію  існування  кіно  були  екранізовані  тисячі  літературних  творів. Розділ виставки «Екранізації українських книг», знайомить з книгами, улюблені герої яких оживають на екранах. Кінокартини можуть допомогти аудиторії знову отримати насолоду від улюблених літературних творів — але також і зацікавити тих, хто першим побачив фільм, почитати книгу. Книги світової літератури розміщено в розділі «Світовий бестселер на екрані».


Тож завітайте до бібліотеки і сміливо читайте, щоб зануритися в ніжний період відкриття всієї повноти емоцій, які може надати цей світ. 


1839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: