Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 18 вересня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2020/09/18/knizhkova-osin-u-bibliotetsi.htm
культура, 18 вересня 2020

Книжкова осінь у бібліотеці


Ось і настала осінь. Для користувачів бібліотеки-філії №2 осінь – це пора гарячих новинок та хороших книг. У бібліотеці можна сховатись під «Книжкову осінню парасольку», а можна і потрапити під «Книжковий дощ». Саме таку назву мав День інформації, що пройшов 17 вересня в бібліотеці.


Тематичні зустрічі, бібліографічні огляди, презентації книжкових виставок, індивідуальні бесіди та поради – все це відбувалось в День інформації для різних цільових аудиторій в нашій бібліотеці. Головна мета Дня – донести до відвідувачів бібліотеки важливість та необхідність читання. Фахівці бібліотеки розповідали про поповнення фонду бібліотеки новою літературою. 


У кожної книги є свій читач і аудиторія. Протягом Дня користувачі займалися в лабораторії читацького смаку «Літературне попурі» де познайомилися з сучасними письменниками світової літератури та їхніми гарними, розумними книжками. Доповнив «Літературне попурі» рекомендаційно-бібліографічний список «Європейський літературний BEST». 


Бібліодайвінг «Занурення у світ сучасної української книги» став у пригоді шанувальникам пригодницької, детективної та літератури в жанрі фентезі. 


Відбулися презентації: 


- Буктрейлеру до роману Василя Тибеля «Бурштин», який бібліотека підготувала до обласного конкурсу на допомогу екологічній просвіті «Збережемо довкілля для майбутніх поколінь». 


- Виставки-інсталяції “Книжкова осінь під парасолькою”. Для наших читачів пропонувалися книги, де звучить осінній настрій. підрозділ “Книги під дощем” – книги зі світлою ностальгією, радісними моментами, легким смутком і звісно романтичними нотками; “Затишна осінь” зачарує своїм різнобарв’ям яскравих, цікавих книжок та фоторепродукцій картин художників, що змусять полюбити осінь; підрозділ «Осінній листопад» знайомить з доброю, цікавою чи настроєвою книжкою, з якою хочеться відпочивати загорнувшись у щось тепле та зручне, взявши в руки горнятко запашної кави.


- Книжкової виставки із циклу «Літературні сезони: Володарює осінь золотава». Осінній цикл розпочався розділом «Книготерапія, або книги для осені», де розташовані книги про данське «хюге», шведське «лагом», рекомендаційно-бібліографічний список «Ковточок щастя, або все буде Хюге».


У кожному місяці осені не лише багато фантастичних красивих днів, а й чимало свят та визначних дат. Докладніше дізнатися про них користувачі мали змогу познайомившись з книжковою виставкою в читальному залі бібліотеки.


- Краєзнавчої виставки «Відкрий для себе рідне місто», що знайомить з книжками про історію Кропивницького, про славетних наших земляків.


- Презентація  видавничої  продукції бібліотеки, в тому числі рекомендаційно-бібліографічного списку «Знайомтесь, центеніали», в якому  розміщено інформацію про теорію поколінь, хто такі центеніали, характерні риси центеніалів, читацькі вподобання. 


- Флаєр «Потрясний хіт сезону» познайомив з новою книгою української авторки Люко Дашвар.


На гостей літературного пеленгу «Розшукується цікава книга» чекали літературні огляди книжкових новинок, буктрейлери сучасних творів українських і зарубіжних письменників та  презентація найпопулярніших книг. Учасники заходу мали змогу поспілкуватися, поділитися своїми читацькими уподобаннями та «літвідкриттями» і, звісно, взяти на «дегустацію» новинки, що сподобались.


Відбулося онлайн-знайомство з електронним інформаційно-бібліографічним списком «Книжкова полиця: новинки літератури 2020».


         



3751Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: