Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 29 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/08/29/pam-jati-hudozhnika-pavla-oleksienka.htm
культура, 29 серпня 2016

Пам’яті художника Павла Олексієнка


Звістка про раптову смерть Павла Олексієнка приголомшила усіх хто знав цього, життєрадісного, завжди усміхненого юнака, що був наділений Богом мистецьким талантом, реалізувати який йому до кінця так і не вдалося.


Перше знайомство для нас музейників з Павлом відбулося два роки тому, в серпні 2014 року, коли кипіла робота над його без перебільшення унікальним виставковим проектом «Обличчя», що відкрився для відвідувачів в стінах обласного художнього музею 12 серпня 2014 року. Працюючи разом над виставкою музейні працівники відразу відчули  надзвичайний талант, що ховався в цій скромній і порядній людині. Вражала його відкритість і жага до пізнання чогось нового, ще не відомого йому.


Далі в музеї був з успіхом реалізований спільний виставковий проект двох близьких друзів Дмитра Тарасенка та Павла Олексієнка «ОUTER_SPACE».  


Неодноразово Павло брав участь у Великодньому Благодійному Аукціоні. Як художник-меценат надавав свої роботи в якості лотів прагнучи перш за все допомогти іншим. Кожного разу роботи Павла Олексієнка викликали неабиякий інтерес у покупців, які з азартом змагалися під час Аукціону за його картини.


За той короткий часовий період Павло став справжнім другом музею. Став лауреатом обласного конкурсу «Зцілююча сила мистецтва». Саме в серпні цього року повинен був реалізуватися й новий виставковий проект Павла Олексієнка…, але не склалось, нитка його життя обірвалась…





Довідково:Павло Олегович Олексієнко народився 9 липня 1979 року у місті Кіровограді. Вже з дитячих років в нього виявився потяг до малювання і в 1989 році він вступає до Кіровоградської міської дитячої художньої школи імені Олександра Осмьоркіна, яку закінчив в 1994 році.


В 1996-1998 роках навчався у Кіровоградському інституті регіонального управління та економіки на факультеті промислового дизайну. З 1998 по 2006 роки Павло тимчасово припиняє займатися творчістю, шукає себе в житті в іншій іпостасі, але все ж потяг до прекрасного переміг в його душі,і вже в 2006 році він вступає до Одеського художньо - театрального училища імені М.Б.Грекова, навчається за спеціальністю художник-оформлювач театральних заходів (викладач малювання та живопису А.Г.Барков). У 2011 році стає дипломованим спеціалістом.



Вже під час навчання Павло Олексієнко починає працюватиза спеціальністю. У 2008 році приймає активну участь в оформленні вистави «Одесский дворик», за що був нагороджений грамотою благодійного фонду допомоги дітям-інвалідам. В 2012 році Павло Олексієнко брав участьв арт - проекті «Ніч в театрі», який був проведений в Одеському театрі юного глядача імені М.Островського. В 2013 році приймає участь у Міжнародному фестивалі шаржів, який проходив в Одесі та був присвячений відзначенню Дня гумору.  Також у цьому році приймає участь у проекті «МНП» - музей неіснуючих предметів, в рамках проведення Одеського бієнале.


В своїх роботах серед яких особливо вирізняються «Святі» (2010р.), «Беня» (2012р.), «Блакитноокий» (2013р.), «Генерал» (2010р.), «Джозі» (2013р.), «Царь» (2014р.), Павло давав змогу глядачу побачити грані своєї  майстерності й відчути власний внутрішній світ. Всі його роботи наповнені ендорфіном відносин і ухилом до магічного мислення.


Кажуть, що художники живуть вічно, бо залишають після себе мистецький слід, художник живий поки жива його картина. Павло назавжди залишиться в нашій пам’яті веселою, життєрадісною людиною.


Колектив Кіровоградського обласного художнього музею висловлює свої найщиріші співчуття рідним та близьким, світла пам’ять про Павла Олеговича Олексієнка назавжди залишиться в серцях усіх хто його знав.




3415Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: