Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 5 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/07/05/tri-kraschih-kulturnih-proekti-otrimali-granti-vid-fondu-strizhakova-foto-.htm
культура, 5 липня 2016

Три кращих культурних проекти отримали гранти від фонду Стрижакова (ФОТО)


За підсумками конкурсу, оголошеного Культурно-мистецьким фондом «Перспектива», три найкращі проекти з розвитку культури в Кіровограді отримали грошові сертифікати на реалізацію. Незабаром на міських будинках повинні з'явитися вірші українських поетів, на центральній вулиці - «парасольковий» квартал, а патріотичні малюнки маленьких кіровоградців - відправитися по всьому світу.


Всього на конкурс було подано 17 міських проектів. Їх автори - школярі, студенти та громадські активісти. Переможців днями визначила експертна рада, до складу якої зокрема, увійшли заслужений артист України Юрій Жеребцов, голова обласної Національної спілки художників Андрій Хворост, директор Кіровоградського худмузею Тетяна Ткаченко, директор Кіровоградського районного будинку культури Павло Федчишин.


Одним з найкреативніших став проект студента КНТУ Євгенія Новосьолова під назвою «Umbrella Sky», за задумом якого на одному з кварталів Дворцової вулиці над головами перехожих з дозволу міської влади буде розміщена інсталяція барвистих парасольок. Грант на реалізацію другого проекту, який підкорив журі, отримала художниця, співробітниця галереї «Єлисаветград» Ольга Краснопольська. Головний задум акції «Щаслива дитина - квітуча Україна» полягає в продовженні життя дитячих малюнків після виставок. Роботи маленьких художників з Кіровограда і усієї України, завдяки проекту, зможуть побувати в нарізноманітніших куточках світу і запустити «художній обмін» - творчістю, картинами і, звичайно ж, емоціями.


У порівнянні з першими двома проектами, для яких Культурно-мистецьким фондом виділено по 10 тисяч гривень, третій проект більш бюджетний, проте не менш масштабний. Він називається «Поезія стін». Після реалізації ідеї студента педуніверситету Дмитра Бабака на десяти кіровоградських будинках з'являться вірші українських поетів - минулих епох і сучасників.


- Такий проект був успішно реалізований у Львові. Він придуманий на противагу вульгарним графіті і для популяризації української літератури. Люди зараз не читають вірші в книгах, так нехай читають їх на стінах, прогулюючись вулицями, - говорить автор «Поезії стін».


- Було непросто визначити переможців, проекти на конкурс подано дійсно цікаві та корисні, - констатує член експертної ради, директор художнього музею Тетяна Ткаченко. - Респект і подяка Культурно-мистецькому фонду «Перспектива» за прекрасне починання. Таких не політизованих ініціатив у нашому місті дуже мало.


- Цим конкурсом на отримання грантів для реалізації міських проектів ми не тільки активізуємо культурну сферу нашого міста, а й направляємо на творення наше підростаюче покоління. 


Дуже приємно, що діти і молодь подали стільки цікавих ініціатив і горять бажанням їх втілювати, - говорить засновник Культурно-мистецького фонду "Перспектива", громадський лідер Артем Стрижаков. - Проекти, які перемогли, несуть в собі дуже позитивну емоцію, яку після реалізації, впевнений, будуть щодня отримувати тисячі кіровоградців.


3651Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: