Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Ліана Амбарцумян
Дата: 7 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/06/07/-sekreti-stilju-stil-kantri-.htm
культура, 7 червня 2016

«Секрети стилю: стиль кантрі»

Ліана Амбарцумян


Сьогодні в Кіровоградському обласному художньому музеї у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», в рамках проведення заходів, приурочених 150-річчю з дня народження видатного єлисаветградського архітектора Якова Паученка (1866–1914), відбувся перегляд науково-популярного фільму «Секрети стилю: стиль кантрі».


Стиль кантрі несе в собі безцінну красу, яка полягає в різноманітності стилю, разом з цим, вона залишається вірною кращим традиціям того чи іншого народу, передаючи сільський шарм кожного з них за допомогою простих і зрозумілих з дитинства речей.


Цей стиль  завжди служить  провідником до первозданної природи, затишку і домашнього злегка наївному укладу життя, який ми могли б спостерігати в селах.


Як ми дізналися з фільму, стиль кантрі - це чистота матеріалів втілених у  предметах інтер'єру, в його облицюванні і декорі. Без актуальної побутової техніки в наш час вже мало хто обходиться, але якщо ви задумали втілити риси стилю в своєму будинку, краще не виставляти напоказ обладнання, а максимально його приховати (вбудувати, завуалювати, використовувати при потребі).


Говорячи про меблі, слід зауважити, що предмети в стилі кантрі не повинні відрізнятися ультрамодним дизайном, а навпаки, бути трохи примітивними, навіть грубуватими, хоча можна використовувати  деякі витончені об'єкти (як у французькому кантрі). Весь інтер'єр асоціюється з дачним будиночком або заміською садибою.


Використовувати пластик, леноліум, глянцеві поверхні не прийнято стилем кантрі, оскільки він сприймає лише натуральні матеріали, що застосовуються при оформленні будинку.


Фільм виявився дуже цікавим  і корисним. Багато нового і красивого було побачено. Перегляд фільму приніс лише позитивні емоції і корисну інформацію.


3569Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: