Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Бібліотека ім. Д. Чижевського
Дата: 2 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/06/02/u-lito-razom-z-bibliotekoju-.htm
культура, 2 червня 2016

У літо разом з бібліотекою!

Бібліотека ім. Д. Чижевського


У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначається добре і радісне свято - День захисту дітей. Це і початок літа, і початок канікул. 


Традиційно щороку з перших літніх днів в обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбуваються різноманітні розважально-пізнавальні заходи, що підкреслюють увагу до прав дітей і до формування гармонійної особистості. 



Бібліотекарі за ініціативою директора бібліотеки Олени Гаращенко вже понад 5 років поспіль реалізують  Програму літнього відпочинку „Бібліотека – острів фантазії і творчості”, запропонувавши дітям, а також їхнім батькам разом провести цікаве і змістовне дозвілля. Фахівці відділу мистецтв, документів з економічних, технічних, природничих наук  проводять голосні читання улюблених книг, вікторини, інтерактивні ігри, заняття, спрямовані на розвиток творчих здібностей дітей. Особливою популярністю користуються майстер-класи з різних технік декоративно-ужиткового мистецтва. Відділ рідкісних і цінних видань пропонує для дитячого перегляду унікальну виставку старовинних книг – перлини колекції Ільїна. Об’єднує величезну дитячу аудиторію колективний перегляд мультфільмів у актовому залі бібліотеки. І великі, і малі захоплено дивляться  улюблені мультики, перевірені часом від студії «Укранімафільм». 


2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні.  Тож відділ документів іноземними мовами пропонує комплексну послугу - вивчення англійської мови за допомогою гри: «Читаємо – Робимо» (читання казок англійською мовою, введення нових лексичних одиниць, активізації їх в мовленні, виконання завдань до тексту, відповіді на запитання, розповідь за малюнком та ін.), «Дивимося – Малюємо» (перегляд англомовних мультфільмів та створення малюнків за змістом переглянутого), «Граємо – Навчаємо» (використання настільних розважальних та пізнавальних ігор: «Scrabble», «Доміно», «Apples to apples», активізація лексичних та граматичних навичок за допомогою гри). Ця послуга працює вже другий рік, тож працівники вже мають досвід по роботі зі школярами різного віку. 


Обласна бібліотека ім. Д. Чижевського має всі можливості для роботи з дітьми шкільного віку, а саме: потужний кадровий потенціал фахівців-консультантів, інформаційно-медійні ресурси та багаторічний досвід з проведення заходів, спрямованих на розвиток творчих здібностей дітей.


Отож, попереду – ще 90 сонячних, яскравих, веселих літніх днів, кожен з яких ви можете зробити і змістовним, і корисним, і цікавим, лише завітавши до бібліотеки. Програма літнього відпочинку буде актуальна протягом літа і ми запрошуємо мам, тат з дітьми, бабусь і дідусів з онуками разом до обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. Певні, ви із задоволенням і користю проведете у нас час. 



За довідками звертайтеся за телефоном (0522) 22-58-90.


Адреса: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 24.


4291Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: