Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Ліана Амбарцумян
Дата: 30 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/05/30/-biblioteka-ostriv-fantazii-i-tvorchosti-.htm
культура, 30 травня 2016

«Бібліотека – острів фантазії і творчості»

Ліана Амбарцумян


Сьогодні в обласній бібліотеці ім. Д. І. Чижевського розпочалася традиційна програма літнього відпочинку для дітей «Бібліотека – острів фантазії і творчості».


Спеціалісти відділів обслуговування бібліотеки  пропонують учням та педагогам освітніх закладів такі інноваційні послуги, як майстер-класи з технік декоративно-ужиткового мистецтва, а також заняття на розвиток творчих здібностей дітей, веб-екскурсії (віртуальні мандрівки Інтернет-сайтами), кіно- та відеоперегляди навчальних та науково-пізнавальних фільмів і мультфільмів, пізнавальні заходи (читання вголос кращих дитячих творів класиків, презентації виставок - книжкових, декоративно-ужиткового мистецтва, малюнків, інтерактивні інтелектуальні ігри), екскурсії до унікального відділу рідкісних і цінних видань та знайомство з перлинами колекції Олександра Ільїна. 


Відомо, що 2016 рік оголошено роком англійської мови в Україні. Саме тому відділ документів іноземними мовами пропонує комплексну послугу - вивчення англійської мови за допомогою гри: «Читаємо – Робимо, «Дивимося – Малюємо», «Граємо – Навчаємо. Ця послуга працює вже другий рік, тож працівники вже мають досвід по роботі зі школярами різного віку. 


У цьому році програма цікава і оновлена. А саме, оновлена програма заходів відділу мистецтв, відділу документів з економічних, технічних та природничих наук та ін.


До програми літнього відпочинку дітей в ОУНБ ім. Д.І.Чижевського „Бібліотека - острів фантазії і творчості - 2016” входять різноманітні пізнавальні заходи в бібліотеці, інтелектуальні ігри, майстер-класи з технік декоративно-ужиткового мистецтва, веб- екскурсії, кіно-, відео перегляди, міні- тренінги, рухливі ігри, кінект 3 D - рухливі ігри  та показ фільмів про тварин з квестами, нові екскурсії у відділі мистецтв, а саме:


- виставка "Теракота" - художня кераміка Лариси Кулініч та студентів художньо-графічного відділення мистецького факультету КДПУ, екскурсія "Українська кераміка: керамічні загадки"; 


- виставка "Подих весни"

 

- виставка печворку Людмили Кривенко, екскурсія «Раз клаптинка, два клаптинка, ось отрималась картинка»; 


- експозиція "Біля бюсту Гоголя";

 

- екскурсія - жарт "Секретики Миколи Васильовича або як Гоголь був дитиною"; 


- екскурсія біля історичних будівель міста;

 

- «Фасади в стилі модерн».


Таке різноманіття програм зроблять ваші літні канікули незабутніми і на максимум корисними.


3134Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: