Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка
Дата: 20 травня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/05/20/jak-naikraschi-chitachi-vid-kirovogradschini-knigomanili-na-ditjachomu-forumi-u-lvovi.htm
культура, 20 травня 2016

Як найкращі читачі від Кіровоградщини книгоманили на Дитячому Форумі у Львові

Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка


12 – 15 травня 2016 р. у Львові відбувся Дитячий Форум, на який з нетерпінням чекали юні любителі читання з усієї країни. Кіровоградщину на ньому представляли семикласниця Софія Конюшенко та шестикласник Денис Кушніренко з м. Олександрії, переможці обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія», який проводила обласна бібліотека для дітей ім. Т.Г. Шевченка. Наші юні земляки, разом з такими ж книгоманами зі всіх областей України, взяли участь у різноманітних заходах форуму: великій грі «Не прогав свій шанс стати супергероєм» в Палаці мистецтв, фестивалі дитячого читання «Книгоманія». Незабутнє враження залишилося від відвідин наукової бібліотеки Львівського національного університету ім. І. Франка, де їх зустріли герої Поттеріани та відбулася театралізована церемонія нагородження з врученням подарунків – книг та читацьких сертифікатів. 




Протягом усіх фестивальних днів діти брали автографи та спілкувалися з відомими українськими письменниками. Запам’ятався Софійці і Денису незвичайний захід - мозковий штурм «Час читати…по-новому», за участі письменників Л. Ворониної, Х. Лукащук, О. Думанської та Т. Шила, під час якого відповідали на поставлені авторами книг питання, а організатори форуму радилися з дітьми, в якому форматі на майбутнє краще проводити Всеукраїнський конкурс – online чи offline. А ще діти знайомилися з новинками літератури на книжковому ярмарку, пізнавали Львів під час участі у літературно-пригодницькому квесті, брали участь в конкурсах і вікторинах, фотосесії біля палацу Потоцьких, майстер-класах з журналістки та фотографії. Справжнім сюрпризом для дітей став виступ львівського рок-гурту ПашКо ВАND. 


З незабутніми враженнями повернулися Софія і Денис. Ще довго будуть розповідати однолітками про побачене, гортати куплені книги, переглядати фотографії з друзями й улюбленими письменниками. 


Тож, читайте, беріть участь у конкурсі і вигравайте поїздку на Дитячий Форум до Львова.





3582Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: