Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва
Дата: 29 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/04/29/vidbulasja-zustrich-prezentatsija-knigi-sergija-kolesnikova-vidrjadzhennja-do-pekla-.htm
культура, 29 квітня 2016

Відбулася зустріч-презентація книги Сергія Колесникова «Відрядження до пекла»

Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва


28 квітня в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація книги Сергія Колесникова «Відрядження до пекла». 


Минає 30 років відтоді як 26 квітня 1986 року сталась аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Україна та Європа досі долають наслідки цієї катастрофи.









У документальній повісті автор розповідає про участь у ліквідації аварії на ЧАЕС військовозобов’язаних запасу у складі в/ч 73413 (442-го Донецького полку цивільної оборони СРСР). На долю цих людей випало бути першими під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Одним із них був автор книги – Сергій Колесников. 










Гості заходу - учні гімназії ім. Т. Г. Шевченка - з перших вуст почули, що відбувалося насправді під час аварії на ЧАЕС, мали змогу поспілкуватися з письменником, задавали запитання. На презентації виступив молодий музикант Микола Папуша з авторською піснею «Моя правда», батько якого також був ліквідатором аварії на Чорнобильській атомній станції. На завершення заходу виступила учениця гімназії ім. Т. Г. Шевченка, бандуристка Ольга Друкова з музичним твором «Ой літає соколонько».









Надзвичайно болюча тема чорнобильської трагедії близька кожному. Адже ліквідатори аварії на ЧАЕС живуть поруч з нами, це – наші батьки, діди, сусіди. І важливо шанувати тих, хто рятував не тільки Україну, а й увесь світ від страшного «мирного» атому. 


3782Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: