Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 25 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/04/25/-vesnjanii-knigovir-v-bibliotetsi.htm
культура, 25 квітня 2016

«Весняний книговир» в бібліотеці


24 квітня, в рамках Другого книжкового фестивалю «Весняний книговир», бібліотекарі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва спільно з ГО «Пробудження Україна» організували ряд цікавих заходів для містян. 


Так усі бажаючі могли завітати на патріотичні презентації кліпу гурту «Хорта» та книги Анатолія Загравенка «Україна зачекалася на вас», а також стати учасниками захопливого бібліотечного квесту «Мовний дивосвіт». 





Змагалися у бібліоквесті учні комунального закладу «Дитячий будинок «Наш дім». Особливістю заходу стало те, що команди учасників, очолили молоді кіровоградські поети Наталія Нічишина та Денис Бірзул. Команди отримали маршрутний лист, в якому зазначалася послідовність виконання завдань, які знаходилися в різних відділах на наступних станціях: «Історична», «Наукова», «Дитинство», «Літературна», «Бібліографічна». Кожна станція мала свої особливості. Наприклад, завітавши на «Історичну», потрібно було підійти до книжкової виставки в пункті європейської інформації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся» та знайти в одній із книг завдання на історичну тематику; «Бібліографічна» запрошувала познайомитися з різними типами словників та знайти в них значення слова; відшукати кожне слово з вислову за бібліографічними підказками пропонувала «Наукова». Мандрувати відділами бібліотеки було цікаво, а виконання завдань викликало інтерес і захоплення.


Перемогла команда Наталії Нічишиної, а призи на згадку про захід (міні-біліотечки) отримали усі учасники літературних змагань. 


По закінченню квесту ми запросили учасників до чаювання, де вони поспілкувалися з молодими поетами, послухати їхні вірші та поради, щодо власної творчості. 


За чашкою запашного чаю відбулась презентація книги досвідченого письменника Анатолія Загравенка «Україна зачекалася на вас». Анатолій Романович читав власні твори, розповідав про свій творчий шлях та відповідав на запитання молоді. Наприкінці зустрічі він подарував вихованцям «Дитячого будинку «Наш дім»» збірки своїх творів, підписавши усім бажаючим книги на згадку. 


3251Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: