Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: О. Шовенко, завідуюча бібліотеки-філії № 6
Дата: 7 квітня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/04/07/vesna-kniga-biblioteka.htm
культура, 7 квітня 2016

Весна. Книга. Бібліотека

О. Шовенко, завідуюча бібліотеки-філії № 6


Щороку весна приносить до бібліотек України традиційне свято – Всеукраїнський Тиждень дитячого читання. Це час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить її читати. Тож, саме для популяризації читання, в бібліотеці-філії № 6 Тиждень дитячого читання, який проходив під гаслом «Дружба з книгою – це свято», був наповнений зустрічами з дитячими письменниками, їх новими книжками, літературними подорожами, іграми та вікторинами.


Розпочали з наймолодших наших читачів – вихованців ДВЗ № 60 «Ягідка». Читання улюблених казок на калейдоскопі конкурсів «Казкові пригоди» нагадало про улюблених з дитинства казкових героїв та  познайомило з новими героями казок Ш. Перро і Г.Х. Андерсона. Захопили дітей різноманітні конкурси та вікторини. Веселі та цікаві конкурси не залишили байдужими ні учасників змагань, ні , навіть, вихователів.


Не менш цікавою в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання  у бібліотеці відбулася зустріч учнів 2 класу НВК № 26 з поетесою Іриною Хоменко, автором «Веселого алфавіту»  та збірки віршів «Аркуш паперу». Ірина Анатоліївна презентувала свої вірші, написані ще в дитинстві, та віршовані загадки. До Року англійської мови поетеса декламувала віршики про літери англійського алфавіту, розповіла про журнал «Колобочок»,  в якому були опубліковані її твори. Діти уважно та із захопленням слухали віршики, з цікавістю наввипередки відгадували загадки.


Зацікавили юних користувачів і виставки «Увага! Новинки!», «Пізнаємо світ разом» та виставка малюнків «Дитячі фантазії».


Вже традиційним стало проведення в бібліотеці Всеукраїнського конкурсу «Найкращий читач». В цьому році змагались учнів-читачів 6 і 7 класів з різних шкіл мікрорайону на звання «Найкращий читач». У наступний етап конкурси журі обрало двох переможців – учня 6 класу Табалу Нікіту та ученицю 7 класу Іванову Марію.  Вони будуть представляти свою улюблену книгу на наступному етапі конкурсу – флешмобі «Кіровоград – місто читаючих» 8 квітня біля міської ради.


І хоча Всеукраїнський Тиждень дитячого читання добігає кінця, та дружба з книгою не закінчується ніколи. Тож двері нашої бібліотеки завжди гостинно відкриті для всіх!


Запрошуємо вас щодня з 10.00 до 18.00 (окрім неділі, понеділка).


І пам’ятайте, що «книги – мов ріки, що наповнюють собою увесь світ. Це джерело мудрості, в книгах бездонна глибина».




3672Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: