Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 10 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/03/10/ukrainski-genii-pera.htm
культура, 10 березня 2016

Українські генії пера


           

Тарас Шевченко, Леся Українка та Іван Франко – найбільш відомі українські поети, які крізь віки й понині торкаються сердець багатьох людей, лишаючи в них вічний слід. Усі троє були патріотами, допомагаючи Україні відродити свою державність та незалежність за допомогою поетичних рядків.


В читальній залі бібліотеки-філії №8 розгорнуто книжкову виставку-вшанування «Безсмертя та велич української Трійці», яка присвячена патріотичним рядкам творчості відомих поетів.


«Духовний пророк нації» - таку назву носить перший розділ виставки присвячений творчості Тараса Шевченка. Його українці продовжують бачити в особі пророка, який своїм натхненним словом торкає і перетворює серця свого народу.


Другий розділ: «Незгасна зоря України» - мужня жінка, яка відстоювала ідеї українського національного патріотизму. В своїх творах Леся Українка змальовувала образ ідеального краю, що зветься Україною та вказувала на боротьбу за волю та державність цього краю та його людей.


Іван Франко був прогресивною людиною з широким світоглядом, бунтівником, вченим та патріотом своєї країни, який прозорливо вдивлявся вперед у майбутнє людства. Саме «Невмирущій славі Каменяра» присвячений третій розділ виставки.


Ця Велична Трійця стала іконами Революції Гідності. Малюнки Тараса Шевченка, Лесі Українки й Івана Франка  в стилі стріт-арт були підтримкою волі та духу тих, хто вийшов на Майдан  відстояти свою честь, гідність, права і свободи. Художник вигадав лозунги для кожного митця - біля Шевченка: «Вогонь запеклих не пече», Лесі Українки: «Хто визволиться сам, той буде вільний», Івана Франка: «Наше все життя – війна».


Бібліотекарі радять ознайомитися з творчістю «української Трійці» та бути патріотами своєї країни, яка зараз дуже цього потребує.


3894Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: