Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Марина Сінчук, Олександрівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№104)
Дата: 10 березня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2016/03/10/-velikii-sin-velikogo-narodu-.htm
культура, 10 березня 2016

«Великий син великого народу»

Марина Сінчук, Олександрівський виправний центр УДПтС України в Кіровоградській області (№104)


Кожної весни на початку березня в нашій країні вшановують пам'ять Великого Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка. В цьому році відзначається 202-а річниця від дня народження поета. Пам’яті Шевченка присвячуються літературно - музичні композиції,  виховні бесіди, книжкові виставки та різноманітні урочистості. Цей рік також не став винятком. 


9 березня співробітниками районної бібліотеки було підготовлено та продемонстровано засудженим Олександрівського виправного центру (№104) книжкову виставку на тему: «Великий син великого народу».


Метою заходу було донести  до засуджених нерозривний зв'язок Тараса Шевченка та нашої країни. 


Бібліотекарі Валентина Бондар та Тетяна Вовченко разом із засудженими поринули у неповторний світ шевченкових  поем, віршів, дум. І хоч багато відомо про геніального поета та засуджені виправного центру з цікавістю слухали розповіді  про його буденне життя, щире полум’я кохання, що надихало і водночас спопеляло вразливу душу поету. І було зрозуміло кожному, що велич таланту генія в палкій любові до своєї стражденної Батьківщини і знедоленого народу.


У день народження Кобзаря, засуджені, біля погруддя поета, що височіє у центрі селища Олександрівка вклонилися митцю та вшанували велич його таланту.







3244Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: