Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: сайт Кіровоградської ОДА
Дата: 8 вересня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2015/09/08/na-kirovogradschinu-zavitali-muzeiniki-z-usiei-ukraini.htm
культура, 8 вересня 2015

На Кіровоградщину завітали музейники з усієї України

сайт Кіровоградської ОДА


У Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося урочисте відкриття всеукраїнського семінару-навчання керівників та провідних наукових співробітників художніх музеїв України на тему: "Музеї в соціокультурному просторі".


Протягом шести днів фахівці з Вінницької, Дніпропетровської, Запорізької, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Черкаської та Чернігівської областей ділитимуться власним досвідом роботи та напрацюваннями. На превеликий жаль не змогли взяти участь у навчанні представники Донецької та Луганської областей, хоча вони зареєструвалися одними з перших.


Учасників семінару-навчання привітав заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Коваленко. "Семінар, має на меті не лише обмін досвідом музейної діяльності, а і презентацію Кіровоградщини, як привабливого туристичного регіону. Нинішнє зібрання суттєво відрізняється від аналогічних попередніх заходів, зважаючи на військову агресію проти нашої держави на Сході країни та окупацію Криму. Сьогодні наші заклади культури виховують справжніх патріотів України, що є не менш потужною зброєю проти агресора, ніж військова техніка", наголосив заступник голови облдержадміністрації. Сергій Коваленко також відзначив, що яскравою рисою семінару є його об’єднуюча складова, що набуває особливого звучання в умовах воєнного часу


По завершенні урочистої частини відкриття семінару його учасники зібралися для пам'ятного фоту на фоні банеру "Україна єдина". Далі на слухачів очікує наукова робота та презентація найбільш цікавих туристичних перлин Кіровоградщини.


У рамках Всеукраїнського навчання відбудеться пленарне засідання семінару "Актуальні питання музейної діяльності. Пріоритетні напрямки роботи та завдання сучасного музею" та презентація виставкового проекту Львівського музею історії релігії "Творець українського гімну" до 200-річчя від дня народження о. Михайла Вербицького.


У програмі навчання також передбачено виїзні засідання для ознайомлення з музеями Новгородківського, Долинського, зокрема парком-заповідником "Веселі Боковеньки" та Бобринецького районів, Нечаївським літературно-меморіальним музеєм Ю.І.Яновського, що у Компаніївському районі, заповідником "Хутір Надія", усипальницею Раєвських, а також Світловодським та Знам'янським міськими музеями.


3741Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: