Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: сайт Кіровоградської міської ради
Дата: 30 квітня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2015/04/30/u-kirovogradi-vidkrilas-hudozhnja-vistavka-odesa-dzherelo-nathnennja-.htm
культура, 30 квітня 2015

У Кіровограді відкрилась художня виставка "Одеса - джерело натхнення"

сайт Кіровоградської міської ради


У Кіровограді в галереї “Єлисаветград” відкрилася художня виставки “Одеса – джерело натхнення”. Виставка робіт одеських митців дала старт цьогорічному весняному пленеру, який пройде у Світловодську. Інформує міська рада.


Учасників пленеру привітав заступник міського голови Сергій Колодяжний, який побажав художникам творчого натхнення на Кіровоградщині і нових чудових картин у їх доробку.
В рамках проекту відбулася також презентація нових поштової марки та конверту, присвячених пленеру. Урочисте погашення поштової мініатюри і конверту здійснили директор Кіровоградської дирекції УДППЗ “Укрпошта” Людмила Салоїд і власник галереї “Єлисаветград” Микола Цуканов. Саме Микола Цуканов і є автором цікавого мистецького проекту, метою якого стане участь майстрів пензля семи відомих на Україні шкіл живопису.


Першими учасниками пленеру стануть одеські художники на чолі з народним художником України Анатолієм Горбенком. Серед них такі талановиті майстри, як Святослав Горбенко, Анатолій Кравченко, Наталія Лоза, Петро Нагуляк, Володимир Соколюк, Олена Аль-Хадж, Сергій Лозовский. 


До цієї плеяди долучаться і кіровоградські художники Анатолій Шаповалов і Валерій Давидов. А естафету пленеру наступного року приїхав перейняти голова Спілки художників Дніпропетровської області Василь Мирошниченко








5090Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: