Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: біблліотека ім. Чижевського
Дата: 26 березня 2015
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2015/03/26/u-kirovogradi-vidbudetsja-personalna-vistavka-irini-meleshko-zakohana-v-tkatstvo-.htm
культура, 26 березня 2015

У Кіровограді відбудеться персональна виставка Ірини Мелешко «Закохана в ткацтво»

біблліотека ім. Чижевського

31 березня 2015 року, о 14.00, в бібліотеці ім. Д. Чижевського, у відділі мистецтв, відбудеться персональна виставка Ірини Мелешко "Закохана в ткацтво".


Перші уроки художнього ткацтва Ірина отримала від Заслуженого майстра народного мистецтва, автора килимових ляльок Олександри Пренко.


Десять років спільної праці вчителя й учениці дали свої результати. Ірина – тричі лауреат програми Фонду «Нові імена України», неодноразовий переможець обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів. Олександра Іванівна Пренко стала для неї прикладом не тільки в творчості, а й у обраній майбутній професії. Ірина Мелешко – майбутній вчитель образотворчого мистецтва, навчається у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка, на художньо-графічному відділенні мистецького факультету. Декоративно-прикладне мистецтво, що стало стержнем її творчості, продовжує вивчати у Гарбузенко Лариси Володимирівни, старшого викладача кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва.


Техніка, в якій Ірина представляє свої творчі роботи - художнє ткацтво. Ткацтво – це процес, що захоплює та затягує. Крок за кроком, повільно, народжується художній образ, творча робота. У творах цього виду декоративно-ужиткового мистецтва закладені зародки великої творчої свободи, фантазії, людяності і добра. Маленькі творчі здобутки Ірини віддзеркалюють історичне минуле нашого народу, його вікове прагнення до волі, розкривають його душу, світогляд.


Майстриня стала творцем образів птахів, звірів, квітів, вазонів, що увібрали в себе традицію килимарства Кіровоградщини, його захисну силу, красу та колірну гаму.



Олень, 60_80 (2011-2012)


Запрягайте д_ду вол_в!, 32_60 (2011-2012)Фен_кс, 60_80 ( 2009-2010)


Запрошуємо на відкриття виставки!

Захід відбудеться за адресою: вул.В.Перспективна, 24.

ОУНБ ім.Д.І.Чижевського, відділ мистецтв, І поверх.


4263Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: