Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: С.Коропалова
Дата: 21 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2014/11/21/duhovne-nebo-kirovogradschini-foto-.htm
культура, 21 листопада 2014

Духовне небо Кіровоградщини (фото)

С.Коропалова

З 27 жовтня по 15 листопада цього року з метою відродження духовності суспільства серед школярів Кіровоградщини пройшов конкурс дитячої творчості «Духовне небо Кіровоградщини». 

Конкурс був організований Кіровоградським обласним центром дитячої та юнацької творчості, за ініціативи Кіровоградської єпархії української православної церкви в особі отця Сергія при підтримці Кіровоградської дитячої філармонії та управління освіти Кіровоградської міської ради.

Взяти участь у конкурсі мали змогу всі бажаючі, а саме діти від 6 до 18 років з різних шкіл міста та області. Так найактивнішими виявилися: навчально-виховне об’єднання № 33, навчально-виховний комплекс № 34, спеціалізована загальноосвітні школа І-ІІІ ступенів № 14, гімназія ім. Т. Г. Шевченка, міський Центр дитячої та юнацької творчості, навчально-виховне об’єднання № 20, загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів № 4, № 35, № 6, № 30 та № 31, ЗОШ І ступеню «Мрія», гімназія № 9.

Конкурсанти змагалися у чотирьох номінаціях: малюнок, цифрове фото, письмовий твір та мультимедійна розробка. У кожній із номінацій та віковій категорії журі визначило переможців. Окремими відзнаками відмічені автори найкреативніших робіт, які зацікавили журі своєю оригінальністю.

«Учасники конкурсу – надзвичайно талановиті діти нашого міста. Працювати конкурсній комісії було складно, бо незалежно від номінації кожна робота несла лише позитивні емоції, але переможці вже відомі і це гідні та найкращі юні кіровоградці. Після перегляду всіх робіт, я впевнилась ще раз в тому, що сьогодні просто необхідно пропагувати кращі духовні традиції нашого країни та заохочувати наших дітей висвітлювати побудову єдиної, могутньої та процвітаючої України», зазначила директор Кіровоградського обласного ЦДЮТ Г.Суркова.

Заключний захід конкурсу – гала-концерт відбувся на головній сцені Кіровоградщині, в обласній філармонії 20 листопада. Саме під час нього були нагороджені переможці, лауреати та всі учасники. Тож без нагород в цей день ніхто не залишився. Навіть глядачі пішли по домівках духовно окрилені, бо на сцені дарували свою творчість кращі з найкращих – колективи Кіровоградського обласного ЦДЮТ: Народний хореографічний ансамбль «Росинка», Зразкова студія сучасної естрадної пісні «Вікторія», Зразкова студія вокального мистецтва «Антарес», Народний колектив сучасної хореографії «Час Пік» та ТО молодіжний клуб «Імідж».

У своєму розвитку індивідуальна і суспільна свідомість опосередковують одна одну: кожна дитина розвиває свою свідомість через творче осягнення духовних надбань минулих поколінь і сучасності, а розвиток духовності людства здійснюється через індивідуальні досягнення, духовні відкриття окремих особистостей. Тож маємо надію, що всі учасники конкурсу та гала-концерту стануть ластівками у початку духовного зцілення нашої нації.

ALX_6488


ALX_6522


Новини Кіровоградщини

4370Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: