Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Ликова Я. В., методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ
Дата: 20 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2014/11/20/i-znovu-gran-pri-ansamblju-chas-pik-.htm
культура, 20 листопада 2014

І знову Гран-прі ансамблю «Час Пік»

Ликова Я. В., методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ

Народний художній колектив ансамбль сучасної хореографії «Час Пік» Кіровоградського обласного ЦДЮТ гідно захистив честь танцювальної столиці України у Львові на Третьому міжнародному конкурсі сучасного хореографічного мистецтва «Super dance-2014»!

Захід пройшов у рамках святкування 75-річчя функціонування позашкільної освіти Львівщини та 30-річчя діяльності Центру творчості дітей та юнацтва Галичини в приміщенні самого закладу за підтримки Міністерства освіти і науки України, управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, асоціації діячів естрадного мистецтва України, національної хореографічної спілки України, кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Програма включала не лише конкурсний перегляд. Керівник «Час Піку»
І.Мурована взяла участь у ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції та всеукраїнському семінарі з сучасної хореографії «Виховний та мистецький вплив сучасного хореографічного мистецтва на розвиток творчих здібностей молоді: тенденції та перспективи розвитку». Конференції такого рівня присвячені проблемам розвитку хореографічного мистецтва в Україні є унікальною можливістю для керівників хореографічних дитячих колективів долучитись до обговорення проблемних питань сучасного світу танцю .

У конкурсній програмі брали участь 49 хореографічних колективів майже з усіх областей України. У старшій віковій категорії конкурентами «Час Піку» були студенти кафедри режисури та хореографії Львівського національного університету ім. Івана Франка і кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету, учні школи Влада Ями та народні хореографічні ансамблі.
Долю дипломів та гран-прі визначило професійне журі – Л. Черноус,
М. Погребняк, Д. Шариков, А. Тараканова, В. Замлинний, О. Лань, Т. Холов, Ю. Безпаленко. Усі вони профільні викладачі державних університетів, Заслужені артисти та діячі, кандидати мистецтвознавства. Поважними гостями та членами журі стали Й. Мацура – президент та організатор міжнародних конкурсів з сучасного танцю в Чехії, і Б. Коршля – директор спеціалізованого навчально-виховного осередку ім. Яніни Дорошевської в Польщі.

Народний ансамбль сучасного танцю «Час Пік» вразив членів журі своїм професійним рівнем підготовки, високою майстерністю та унікальною артистичністю. У конкурсній програмі «джаз-танець» колектив став лауреатом І, ІІ та ІІІ ступенів, а у програмі «модерн танець» заслужено став володарем Гран-прі конкурсу. Окремою відзнакою «За професійну майстерність та високий рівень підготовки хореографічного колективу» нагороджено І. Муровану.

Щиро вітаємо вихованців, батьків та керівника з черговим тріумфом! Саме їх наполегливість та взаємопідтримка стають запорукою численних нагород, тому попереду на колектив чекає неймовірна кількість нових перемог!


0522.ua

4469Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: