Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Ликова Я. В., методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ
Дата: 17 листопада 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2014/11/17/-rosinka-laureat-konkursu-imeni-p-virskogo.htm
культура, 17 листопада 2014

«Росинка» - лауреат конкурсу імені П.Вірського

Ликова Я. В., методист Кіровоградського обласного ЦДЮТ

Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка» Кіровоградського обласного ЦДЮТ прийняв участь у заключному етапі головного в Україні, найпрестижнішого конкурсу хореографічного мистецтва – IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. П. Вірського. 

З величезної кількості хореографічних колективів країни у регіональний етап було запрошено лише 100. Кіровоградську область представляли народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка», керівник Г. Чайковська, та зразковий художній колектив хореографічний ансамбль «Світанок», керівник Печененко М. В.

Конкурсна програма тривала з 7 по 9 листопада. Старша група «Росинки» виборола право виступати на сцені концертного залу Національної музичної академії ім. П. Чайковського для поважного, шанованого журі – метрів української хореографії.

Високий рівень виконавської культури та сценічна майстерність кіровоградських танцюристів були відмічені поважним журі. Колектив нагороджений дипломом лауреата та відзнакою конкурсу у старшій віковій категорії , а також правом взяти участь у грандіозному гала-концерті на сцені Національного академічного театру опери і балету України ім. Т. Шевченка разом з вихованцями 30 кращих хореографічних колективів України. На цій сцені почесна відзнака та диплом лауреата конкурсу була вручена керівнику колективу – Заслуженому працівнику культури України Г.Є.Чайковській. Зразковий хореографічний ансамбль «Світанок» отримав почесне третє місце у номінації «Шкільні хореографічні колективи».

Такий престижний конкурс – це не лише можливість показати себе та отримати оцінку кваліфікованих спеціалістів, а й побачити рівень підготовки вихованців інших хореографічних шкіл України , познайомитися з постановчою роботою балетмейстерів з інших колективів , надихнутись оригінальними ідеями.

Творче життя «Росинки» буяє повним цвітом. На порозі нові виступи, концерти, фестивалі та конкурси! Нові шквали оплесків та перемоги!Ми вітаємо «Росинку» з перемогою і бажаємо її вихованцям нових яскравих сторінок в біографії колективу!

DSC_0017

Ликова Я. В., методист

Кіровоградського обласного ЦДЮТ


4238Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: