Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 5 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2013/09/05/prezentuvali-knigu-sergija-shevchenka-shulgini-ingulska-storinka-.htm
культура, 5 вересня 2013

Презентували книгу Сергія Шевченка “Шульгини. Інгульська сторінка”

У Кіровоградській міській раді відбулася презентація широкій громадськості книги відомого кіровоградського краєзнавця Сергія Шевченка “Шульгини. Інгульська сторінка”, пише сайт міськради.

Єлисаветградщина є краєм багатим на видатні постаті національної історії, відомих українських політичних, громадських, культурних діячів.
Історики, краєзнавці у своїх творчих і наукових дослідженнях доносять нові відомості про визначні події і видатних людей, заповнюють білі плями національної, місцевої пам’яті, повертають незаслужено забуті імена. Таким дослідником є і Сергій Іванович Шевченко. 
Книга «Шульгини: інгульська сторінка» входить у серію «Єлисаветградське коло». Даний проект об’єднав чимало авторів, краєзнавців, колекціонерів, журналістів, студентів та інших людей, небайдужих до історії рідного краю.
Відкриваючи презентацію, секретар міської ради Ігор Волков відзначив, що у 2013 році міська рада вперше передбачил¬а в міському бюджеті близько 80 тис.грн. на книговидан¬ня. 
- Першою справою, що ми зробили стало видання книги «Шульгини: Інгульська  сторінка», - сказав Ігор Волков, - з міркувань патріотизму, задля того, щоб кіровоградці знали історію нашого міста та тих славетних людей, які його прославляли. Ігор Волков привітав всіх присутніх з появою книги та побажав цікавих творчих доробків, присвячених патріотизму та любові до рідного міста.
Повертаючись до історії написання книги, Сергій Шевченко звернув увагу присутніх, що Шульгини відносяться до сузір’я українських родин, які зробили вагомий, помітний внесок у процеси національно-культурного відродження в місті на Інгулі. Кожен з цієї сім’ї пройшов свій шлях служіння нації – державною, громадською, науковою, педагогічною, звитяжною діяльністю. Влада, громадськість, мешканці та гості міста мають шанувати пам'ять цієї сім’ї, гордитися її зв’язком з рідним краєм.

На адресу міської влади надійшов лист – подяка від одного з нащадків сім’ї Шульгиних, директора туристичної фірми “Картаж” В. Шевченка, професора Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка Н. Клименко та доцента цього ж універститету В. Пеньківського за організаційну та матеріальну підтримку видання книги “Шульгини. Інгульська сторінка”, автором якої є відомий кіровоградський краєзнавець, доцент педагоічного університету Сергій Шевченко. “Цей твір відроджує пам’ять про неординарну родину Шульгиних періоду ХІХ – ХХ століття, нагадує про видатну роль, яку відігравали представники цієї родини в буремні роки революції та громадянської війни… Твір, який завдяки Вашому сприянню видано в світ, пробуджує у молоді прагнення пізнання свого родовіду, виховує інтерес до рідного міста, формує толерантне ставлення до людей різних світоглядних орієнтацій”, говориться у листі.


5465Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: