Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор:
Дата: 24 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2013/05/24/v-kirovogradi-iii-molodizhnii-festival-amatorskogo-kino-ranok-.htm
культура, 24 травня 2013

В Кировограді - III Молодіжний фестиваль аматорського кіно "РАНОК"

Вчора в Кіровограді стартував III Молодіжний фестиваль аматорського кіно "РАНОК". Учасники фестивалю представляють 6 країн світу.

Відкриття III Молодіжного фестивалю аматорського кіно "РАНОК" відбулося за участі голови облдержадміністрації Андрія Ніколаєнка.

На початку свята спіала молода солістка обласної філармонії Тетяна Яковенко та композиція «Крик Землі» у виконанні зразкового хореографічного ансамблю «Вікторія».

Цього року оргкомітет фестивалю переглянув 155 фільмів, а географія учасників значно розширилася порівняно з минулими роками. Серед 125 учасників представники 26 міст України, 14 міст Росії, а також інших країн - Грузії, Білорусі, Польщі, Сполучених Штатів Америки, Казахстану і Молдови.

Започатковані в рамках фестивалю й нові унікальні проекти - студенти КДПУ імені Володимира Винниченка провели виховний соціальний проект «РАНОК у школі», сфокусований на виховання підростаючого покоління. Школярам продемонстрували фільми соціальної тематики.

За ініціативою кіровоградського губернатора Андря Ніколаєнка до конкурсних програм кінофестивалю «РАНОК» було включено додаткову номінацію «ЄЛИСАВЕТГРАД-КІНО». В цій номінації на нагороду претендувала 21 кіровоградська стрічка. Переможницею у номінації «ЄЛИСАВЕТГРАД-КІНО» стала режисер з Кіровограда Марина Халецька і її фільм «Не дай мені впасти». Переможниця отримала ґрант для творчого розвитку та створення промо-ролика до 75-річчя утворення Кіровоградської області.

Приз Інтернет-фестивалю «РАНОК», за який змагалися упродовж двох тижнів 72 картини, отримав фільм «Магазин щастя» режисера Олександра Мойсеєнка з Донецька.

ІІІ Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК» триватиме в Кіровограді 23-25 травня 2013 року в КДПУ ім. Винниченка та кінотеатрі «Зоряному», і за підсумками конкурсних показів будуть визначені переможці ще у п’яти номінаціях.


4602Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: