Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: культура
Автор: Оксана Шиманович, студентка факультету іноземних мов
Дата: 12 лютого 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/culture/2013/02/12/kirovogradets-ivan-danilko-stav-kraschim-v-ukraini-oratorom-z-angliiskoi-movi.htm
культура, 12 лютого 2013

Кіровоградець Іван Данилко став кращим в Україні оратором з англійської мови

Оксана Шиманович, студентка факультету іноземних мов

"Їдеї - це найкраща зброя" - таким був девіз дня фіналу національного англомовного конкурсу раторського мистецтва, який пройшов минулої п'ятниці у Кіровограді.

День, якого з нетерпінням чекали 11 сміливих, енергійних, сповнених бажання говорити й переконувати учасників, глядачі, судді та всі, хто запалився цим конкурсом. День, коли нарешті стало відомо їм'я найкращого оратора, ім'я того, хто неперевершено володіє словом та мистецтвом знаходити потрібні ключі до людських душ, сердець та розуму і, очевидно, здатен внести свою частку в зміну світу на краще. Але давайте по порядку. 

Від дня півфіналу минуло майже два місяці. В кожного з нас за цей час відбулося багато подій в житті, кожен із нас змінився. Для фіналістів це був один із найнапруженіших періодів в житті: період творіння промови, період "літання" думок в голові та "вихвачування" потрібних, період хвилювань, недоспаних ночей, впевненості й одночасно зневіри у собі - але ось, усе закінчилось і кожен із них має пишатися собою, бо кожен зміг вистояти й з високо піднятою головою представити себе й свої ідеї, переконання.

Усе почалося з імпровізованих промов. Кожен з учасників тягнув тему та мав, уявіть собі, 5 хвилин, щоб підготувати 3-хвилинну промову, дотримуючись абсолютно всіх правил її структури. І тут стало ясно, що кожен з учасників заслужено займає своє місце в фіналі: коли вони виголошували свої дві-хвилини-тому-створені промови, складалося враження, нібито це добре підготовлені виступи - так професійно їх представляли. Що тут можна сказати, учасники - молодці.

Відразу після першої частини конкурсу перейшли до другої - найголовнішої й найочікуванішої - виголошення приготованих промов. Це було справді неймовірно! Завдяки учасникам, кожен із нас отримав багато незабутніх емоцій та вражень: ми сміялись, іноді сумували, але головне, кожен із нас задумався над важливими речами в нашому житті, кожен із нас був натхненний, згадав про все, чого справді бажав чи бажає.

  Після завершення виступів, організатори конкурсу оголосили півторагодинну перерву, яка добряче потріпала нерви учасникам та й глядачам, бо всі ж бажали дізнатися результати якнайшвидше. І ось, о 14:00, коли всі знову зібралися у визначеному місці, стали відомі імена найкращих. Третє місце зайняв Якунін Леонід (студент Харківського національного педагогічного університету), друге місце посіла Беззадіна Дар'я (студентка Кіровоградського державного педагогічного університету). У виборі переможця думки публіки й журі зійшлися, адже приз глядацьких симпатій та перше місце, а разом з ним і можливість представляти Україну на Міжнародному конкурсі ораторського мистецтва в Лондоні отримав студент Кіровоградського державного педагогічного університету  Данилко Іван  (на фото)

 Давайте же ще раз згадаємо імена фіналістів: Артюх Анастасія, Беззадіна Дар'я, Болгарова Єлизавета, Данилко Іван, Дмітрієва Олександра, Якунін Леонід, Яскова Дар'я, Леоновець Любов, Сіняєва Власта, Украдиженко Аліна та Залевська Валерія. Це імена непересічних молодих людей, які здатні творити достойне майбутнє власної країни, маючи такі світлі, повні мудрих думок голови та будучи впевненими у собі та своїх силах.

5276Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: