Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Бібліотека 21
Дата: 25 квітня, 22:20
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/04/25/vshanuvali-pam-jat-zhertv-chornobilskoi-tragedii.htm
суспільство, 25 квітня, 22:20

Вшанували пам’ять жертв Чорнобильської трагедії

Бібліотека 21


«Пам’ять з полиновим присмаком болю» - таку назву мав захід присвячений дню пам’яті жертв  Чорнобильської катастрофи, який провели  бібліотекарі філії №21 для дітей м.Кропивницького   провели для  студентів Херсонського фахового  коледжу  культури і мистецтв . Скоро чотири десятиліття, як роковини Чорнобиля слугують свідченням і нагадуванням, чим насправді була радянська дійсність та яку ціну заплатили країни й народи, що вимушено стали її частиною. 


Сучасні технології  дали  можливість провести  змістовну  дискусію онлайн.  Розглядали питання причин та наслідків трагедії і те,  як події державного масштабу відбилися на долях окремих людей.  Вшанували пам'ять тих героїв, які брали участь  в ліквідації наслідків вибуху на 4 енергоблоці ЧАЕС.


Після  Чорнобильської  катастрофи  минуло 38 років. Все гостріше постає питання про використання  зони відчуження в  господарчих цілях.  Цікавими були пропозиції  студентів  по туристичному  використанню зони відчуження, будівництву тут  об’єктів відновлювальної енергії,  дискутували, також,  з питань використання зони для збереження відходів ядерного палива.  Нині ж  30 км. Зон,а  в якій заборонено жити людям,  являється біосферним заповідником, в якому проживає біля 400 видів тварин, риб і птахів, 1200 видів рослин. Життя не закінчилося. Зона живе і відроджується !  І  велику роль  в майбутньому відродженні  зіграють нинішні студенти.


1222Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: