Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 25 березня, 19:22
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/03/25/chari-poetichnogo-slova.htm
суспільство, 25 березня, 19:22

Чари поетичного слова


Початок весни: приємно дивитися, як природа оживає й розквітає,надягаючи свій веснянийнаряд. Хочеться насолоджуватися кожною миттю весни.


Тож і не дивно, що саме на початку весни ми відзначаємоВсесвітній день поезії, а цьогоріч ще й Національний тиждень поезії «Ріки незмінно течуть додому».З цієї нагоди в читальній залі бібліотеки презентовано книжкову виставку «Чари поетичного слова».


«В поезії живе душа народу»–розділ присвячено творам українських поетів. На книжкових полицях представлені збірки поезій як відомих сивочолих метрів української літератури, так і початківців, що тільки роблять перші кроки. В своїх поетичних творах автори оспівують сокровенне, найрідніше, без чого людина не може навіть уявити свого життя: батьківський край,любов до рідної землі, до коханих… 


У розділі «Шедеври світової поезії» представлено творчість класиків світової літератури.Коли немає можливості відвідати іншу країну, але є бажання познайомитись з культурою тієї чи іншої нації, допомогти у цьому може поезія. Читаючи вірші зарубіжних поетів, можна зрозуміти, які теми для них близькі, до чого закликають, чому навчають.


З творами наших поетів земляківознайомлюєрозділ «Поети рідного краю».Багато з тих, хто виросли на цій землі увійшли до когорти славетних українських поетів, яких шанують далеко за межами України.


Війна змінила все наше життя… Створилось дві реальності: світ, в якому стріляють, помирають від куль і світ, в якому триває  життя. А поети своїми рядками ніби зшивають цю реальність, так народжуються нові поезії – вірші війни, саме такі твори ви можете побачити на полиці « Вірші, обпалені війною»


Недаремно писав геній українського народу Тарас Шевченко: «Ну, щоб здавалося слова, слова та голос – більш нічого. А серце б’ється, ожива, як їх почує… ». 


Тож насолоджуйтесь поезіями: від красивих та ніжних віршів про кохання до сильних та відчайдушних поезій про життя та смерть, вони здатні вразити серце і залишити незабутні враження.


537Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: