Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 23 лютого, 15:19
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2024/02/23/-programa-z-vidnovlennja-ukraini-u-kropivnitskomu-realizuetsja-proekt-kapitalnogo-remontu-stomatologichnogo-ob-ednannja.htm
суспільство, 23 лютого, 15:19

«Програма з відновлення України»: у Кропивницькому реалізується проект капітального ремонту стоматологічного об’єднання


У 2021 році Україна ратифікувала фінансову угоду «Програма з відновлення України» із Європейським інвестиційним банком.

  

Відповідно до цієї угоди передбачається залучення 340 млн. євро на фінансування заходів, спрямованих на реалізацію проєктів з відновлення соціальної інфраструктури, об’єкти житло-комунального господарства тощо у регіонах, що постраждали внаслідок військового конфлікту (підконтрольні Уряду України), а також у тих, що зазнали найбільшого навантаження через значний наплив внутрішньо переміщених осіб.

 

Кредитні кошти будуть спрямовані громадам у вигляді субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

До участі в цій програмі долучився і Кропивницький із власним субпроєктом “Капітальний ремонт приміщення КНП «Територіальне стоматологічне об’єднання «Міської ради міста Кропивницького», вул.Шевченка, 36».

 

Саме приміщення збудоване у 1961 році і його повноцінний капітальний ремонт до цього часу не проводився. Варто зазначити, що із майже 300 тисяч осіб, які обслуговуються у закладі -  22 тисячі — це вимушено переміщені особи.

       

Проєкт має на меті створення сучасної стоматологічної клініки з використанням інноваційних технологій та забезпечення її сучасним обладнанням для організації і надання спеціалізованої стоматологічної допомоги дорослому та дитячому населенню, зокрема амбулаторної терапевтичної, хірургічної, ортопедичної із застосуванням сучасних методів профілактики, діагностики та лікування.

       

Крім того, проєктом  передбачені необхідні заходи із забезпечення цивільного захисту, інклюзивності та енергоефективності.

 

Наразі реалізація проєкту перейшла у активну фазу — в Кропивницькій міській раді працює спеціальна робоча група під головуванням заступника міського голови Михайла Бєжана, до складу якої ввійшли окрім керівників і представників профільних виконавчих органів міської ради, очільниця  Територіального стоматологічного об’єднання, представники від громадськості та депутатського корпусу. 

 

Роль робочої групи в процесі реалізації всього проєкту надзвичайно важлива, адже вона має виконати низку актуальних завдань для неї, визначених партнерами по Програмі.

 

- Передусім це оцінка потреб громади, оцінка екологічних і соціальних впливів та ризиків субпроєктів Програми на території реалізації,  планування та координація діяльності з впровадження субпроєкту, організація комунікації, консультацій та інших заходів із залучення громадськості та зацікавлених сторін, організація спільного моніторингу впровадження субпроєкту  за участі громадськості та впровадження заходів реагування на ризики,  розгляд пропозицій, урегулювання скарг від громадськості та зацікавлених сторін тощо, - відзначив голова робочої групи Михайло Бєжан.

 

Зважаючи на завдання, які стоять перед робочою групою з числа її членів призначили: 


- спеціаліста по зв’язках з громадськістю та зацікавленими сторонами; 

- спеціаліста по роботі з пропозиціями та скаргами; 

- спеціаліста з екологічного та соціального моніторингу реалізації субпроєктів; 

- спеціаліста з управління ризиками.


Також під час засідання затверджено План соціального менеджменту суброєкту з програми відновлення України. Цей план передбачає оцінку потреб місцевої громади, аналіз впливу та ризиків субпроєктів; список зацікавлених сторін та план їх залучення; комунікаційний план; план соціально-екологічного моніторингу тощо.


Попереду — рішення сесії, тендер, визначення підрядної організації і безпосередній початок ремонтних робіт.


Загальна кошторисна вартість  будівництва – 54,7 млн грн, термін реалізації проєкту — 16,5 місяців.

 

Очікувані результати:


- створення сучасної стоматологічної поліклініки;

 - створення належних та комфортних умов для надання доступних та якісних медичних послуг;

- створення доступного середовища для маломобільних груп населення;

 - збереження будівлі і продовження терміну її експлуатації;

 - скорочення витрат на технічне обслуговування, поточний ремонт будівлі та інженерних комунікацій;

- економія бюджетних коштів за рахунок зменшення втрат теплової енергії та скорочення споживання енергоносіїв;

- приведення відділення у відповідність до вимог норм, правил пожежної, та цивільної безпеки.

https://www.facebook.com/krrada.official


611Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: