Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Наталія Місаєва
Дата: 28 листопада 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/11/28/pam-jat-golodu-pam-jat-sertsja.htm
суспільство, 28 листопада 2022

Пам'ять голоду, пам'ять серця

Наталія Місаєва


Голод…Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв.


Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів.2022 року це 26 листопада.У 2006 році Законом України Голодомор був визнаний геноцидом.


Цьогорічні вшанування відбуваються в умовах повномасштабної війни Росії проти України, яка супроводжується геноцидними практиками проти українців. Трагічні події та злочини, які розгортаються на очах,  з усією наочністю демонструють; жива пам’ять надзвичайно важлива, ті хто чинить злочини проти людства мають бути засуджені світовою спільнотою, а жертви  - вшановані.


До 90-ї  річниці Голодомору- геноциду українського народу в 1932-1933роках бібліотека – філія № 4 підготувала історичну відеодовідку «Голгофа голодної смерті».  Присутні прослухали інформацію, переглянули відео сюжети з документального фільму «Великий голод», згадали своїх бабусь, дідусів, яким довелось пережити ті страшні часи.


Наприкінці заходу користувачі бібліотеки ознайомитися з книжковою викладкою, яка розкриває злочини комуністичного режиму проти українців.

818Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: