Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Олена Шовенко
Дата: 29 червня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/06/29/pravova-osnova-ukraini.htm
суспільство, 29 червня 2022

Правова основа України

Олена Шовенко


28 червня співробітники бібліотеки філії № 4 МЦБС м. Кропивницького запропонувалимешканцям прилеглих мікрорайонів відзначити одне з головних державних свят України, взявши участьуісторичній ретроспективі «Конституція моєї Батьківщини», яка пройшла у двох локаціях: на прибібліотечному майданчику та у читальній залі.Бібліотекарі розповіли учасникам заходу про Основний Закон держави, про те,як «народжуються» закони, пояснили, що Конституція надає українцям рівні права,закріплює право кожного на повагу до його гідності,та з’ясували, як у одній книжці можутьвраховуватисяусі сфери життєдіяльності держави і людини.


Охочі взяли активну участь у бліц-вікторині «Моя країна – Україна!»,питання якої були сховані у пелюстках соняху, та пограли у настільну гру«Подорожуємо Україною».І тут гравцям прийшли на поміч книги, запропоновані бібліотекарями, аби перевірити себе на знання історії, географії України, традицій нашого народу тощо.


До уваги користувачів у читальній залі бібліотеки розгорнулась  книжкова виставка-акцент «Конституція України: минуле і сьогодення», де була запропонована правознавча, історично-довідкова  література та інші видання, що відображають найважливіші історичні моменти конституційного процесу на складному і довгому шляху державотворення України. Також користувачі мали змогу переглянути відеофайл «28 червня – День конституції України».Бібліотекарі закликаличитачівпишатися своєю державою, любити її, шанувати свій рід, не цуратися одне одного. Жити так, щоб принципи Конституції стали реаліями сьогодення.



906Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: