Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: Дмитро Зіборов, директор ТОВ «НТЦ «Харків-Екосистема»
Дата: 27 квітня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2022/04/27/chomu-rosiiske-predstavnitstvo-grinpis-potribno-likviduvati.htm
суспільство, 27 квітня 2022

Чому російське представництво Грінпіс потрібно ліквідувати

Дмитро Зіборов, директор ТОВ «НТЦ «Харків-Екосистема»

В ході повномасштабної агресії проти України збройні сили Російської Федерації застосовують проти Збройних сил України та цивільних об’єктів численні види зброї. При цьому є свідчення використання зброї великої потужності та невиборчої дії, а також состосування заборонених касетних та фосфорних боєприпасів. Крім того російські військові постійно мінують дороги, будівлі та природні об’єкти. Все це становить особливу небезпеку саме для мирного населення та оточуючого середовища.

Враховуючі ці злочини правозахисні та екологічні організації РФ повинні були виступити проти війни та встати на захист населення та довкілля України. Але цього не сталося. Роздивимось ситуацію на прикладі однієї з найбільших і впливових громадських організацій Російської Федерації Грінпіс Росії. Грінпіс Росії юридично представлений ОМННО «Совєт Грінпіс» який об’єднує кілька сотень некомерційних громадських об’єднань і підпорядковується GreenpeaceInternational.

З початку агресивної фази війни яку розпочала РФ на сайті ОМННО «Совєт Грінпіс» була розміщена стаття "​Грінпіс закликає до миру" від 28.02.2022 р.

У вищезгаданій статті Грінпіс (фактично Грінпіс Росії) формально закликає до миру, а фактично лише згадує, що вони виступали проти першої та другої іракських воїн та бомбардувань Югославії, але нічого не згадують про війну, яка вже на той час була розпочата на території України. Також в статті згадується що Грінпіс Росії виступають проти розгортання систем протиракетної оборони в Європі та за ядерне роззброєння. Тобто, на їх думку Європа, а разом з нею Україна не повинні мати захисту від ракетних ударів з боку РФ.

Така позиція підтверджує залежність ОМННО "Совєт Грінпіс" чинному політичному керівництву Російської Федерації (фактично Путіну).

Може скластися враження, що це формальна позиція юридичної особи ОМННО "Совєт Грінпіс", але і члени цієї організації також висловлюють мовчазну згоду з агресією російської армії, наприклад

Виконавчий директор ОМННО "Совєт Грінпіс" Ципленков Сергей Олександрович за сумісництвом член ради при президенті РФ по сприянню розвитку інститутів громадянського суспільства і правам людини (тобто це людина Путіна). Всім відомо як в Росії захищають права людини, саме тому 7 квітня Генеральна Ассамблея ООН проголосувала за виключення Росіїзі складу членів Ради ООН по правам людини.

Ще один приклад, член правління ОМННО "Совєт Грінпіс" громадянин Німеччини Тобіас Мюнхмайер та виконавчий директорв Фонді довкілля Кавказу (CNF). До того, як приєднатися до CNF, Тобіас був заступником політичного директора та учасником антиядерної та кліматичної кампанії в Greenpeace в Амстердамі та Берліні. Він з 2014 року неодноразово критикував атомні станції України за те, що ядерні реактори АЕС недостатньо захищені від терористичного та військового удару і їх треба закрити.

​Але я вважаю, що неприпустимо звинувачувати Україну в тому, що її АЕС якісь не такі, оскільки всі ядерні загрози створює не Україна, а агресивні дії армії Російської Федерації. На нашу думку пан Тобіас Мюнхмайер як громадянин Німеччини повинен покинути територію РФ та вільно висловлювати думки щодо агресії РФ та ризики ядерної катастрофи які можуть статися в наслідок агресії.

Наприклад так як це зробила Ольга Лупіна яка виїхала з РФ на територію ЄС та брала участь у блокуванні танкеру що перевозив російську нафту. "Зараз я живу в ЄС, маю більше свободи протестувати проти несправедливості. Це привілей, і я використовую його на знак солідарності як з народом України" (​читайте тут)

Тобто російське представництво Грінпіс не в змозі виконувати поставлені цілі, вони на відміну від європейських колег не тільки не можуть проводити акції протесту, але і не можуть висловити свою думку, і фактично стали інструментом агресивної політики путінського режиму.

&ft6 В свою чергу я разом з харківськими екоактивістами, ТОВ «НТЦ «Харків-екосистема» та екоактивістами Кропивницького, а саме ПП «НТЦ «Екосистема плюс», адвокатське бюро "Глазков та партнери" направили лист-претензію до російського відділу Грінпіс який вони залишили без відповіді, та готуємо звернення до GreenpeaceInternational.

2622Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: