Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор: В'ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту. Фото автора
Дата: 13 жовтня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/10/13/fishka-roku-avtokros-.htm
суспільство, 13 жовтня 2021

Фішка року – АВТОКРОС!

В'ячеслав Чебишев, заслужений тренер України, заслужений працівник фізичної культури і спорту України, майстер спорту. Фото автора


Останній час Олександрія живе в очікуванні грандіозної події на Спортивній авто-мото трасі «Вербова Лоза», що на околиці міста. 


Тут 16 та 17 жовтня 2021 року відбудеться 4-й етап чемпіонату України з автокросу. Його проведення на сесії міської ради ще 5 жовтня анонсував міський голова Сергій Кузьменко. А от роботи по підготовці цих змагань тривають з початку вересня. І займається ними ТОВ «Авто-Мото Клуб «Олександрія», який заснував кандидат у майстри спорту з мотоспорту Володимир Крисько. Саме ця спортивна  організація і є організатором автокросу. Але цього разу, як ніколи, цей масштабний захід підтримує міська влада. Тому не для красного слівця на афішах написано: «За підтримки міського голови Сергія Кузьменка».  Щоб не бути голослівним, повідомлю наступне. Після розмови з Володимиром Крисько, очільник міста Сергій Кузьменко пообіцяв допомогти в організації та проведенні цих змагань і слово своє витримав, про що мені повідомив Володимир Федорович. Так, був створений оргкомітет, виїзні засідання якого, безпосередньо на трасі «Вербова Лоза», проводив сам Сергій Анатолійович. До речі, наш мер – чудовий ландшафтний дизайнер (подивіться на парк у Приютівці чи на парк Шевченка у місті. Саме тут реалізовані ідеї С.Кузьменка по ландшафтному дизайну) і саме він дав цінні поради по покращенню території нашої спортивної траси, що є однією з найстаріших у масштабах колишнього Радянського Союзу. Нагадаю, що міський голова публічно обіцяв, що до початку цих змагань буде зроблено дорогу від автошляху М 04 і майже до самої «Вербової Лози», в межах передбачених на це грошей. І траса зроблена! Вчора їхав на «Вербову Лозу» і мені здавалося, що я їду десь у Нідерландах, Бельгії чи Німеччині на свій черговий міжнародний мотокрос! Там ще є роботи, але покриття цієї траси зроблено повністю. Браво! Про таку підтримку Сергія Кузьменка. Він зробив серйозний промоушен автокросу. Промо відео, що підготувала команда мера про гонку,  було розміщено на його офіційній сторінці в Facebook та демонструвалося на великих екранах кінотеатру «Жовтень». Білборд біля «Вербової Лози» та сітілайти по місту з афішею майбутніх змагань, – це теж справа рук Сергія Анатолійовича. Скажу більше. У Кропивницькому на виставці «АгроЕкспо-2021»  Володимир Крисько демонстрував бойову машину свого сина – майстра спорту Даніла (так записано у паспорті) Криська та декілька кубків, що він виграв у автокросі. Так от, великий банер надала Ірина Чемерис – заступник міського голови. Власне, ця ідея належить Ірині Анатоліївні, яка і допомогла її реалізувати у життя.


Можу сказати, що організатори (автоклуб «Олександрія» та місцева влада) продемонструють всім присутнім на гонці декілька креативних речей, чого раніше ніколи не було на нашій трасі. Я про це знаю, але вчора обіцяв Володимиру Федоровичу, що писати про це не буду. Сюрприз має бути сюрпризом! Ну, що, друзі, заінтригував вас? Тоді всі на трасу 16 та 17 жовтня! Рухаємося далі. Володимир Крисько підготував гарну паркову для авто глядачів, розчистивши місце біля білбордів грейдером. Вона безкоштовна. Сама траса просто фантастично красива! Віддамо належне Володимиру Крисько, він перетворив трасу на найкращу не тільки в України, а і у Східній Європі! Це правда, бо добре знаю закордонні траси. До відома. Траса «Вербова Лоза», згідно договору з Олександрійською міською радою від 9 серпня 2018 року про державно-приватне партнерство, передана у оренду терміном на 49 років ТОВ «Авто-Мото Клуб «Олександрія». В червні 2019 року засновник цього клубу Володимир Крисько власним коштом та за фінансової підтримки спонсорів (Віталій Проквас, Сергій Вялих та Олег Репенько) у центральній частині траси викопав водойму розмірами 60х40 метрів та глибиною до 4 метрів, витративши на це 280 000 грн. 


А закінчую так. Починаючі з 1986 року я опікувався Трасою «Вербова Лоза» і пишаюся тим, що зберіг цей унікальний спортивний об’єкт. Дуже радий, що у траси з’явився справжній господар – Володимир Крисько. Вірю, що в нього все вийде так, як він задумав. Користуючись можливістю, звертаюся до всіх депутатів обласної ради підтримати рішення про включення Спортивної авто-мото траси «Вербова Лоза» до програми «Велике будівництво» Президента України. Це треба обов’язково зробити, бо у нашої траси – велике майбутнє.


Світлини зробив 12 жовтня 2021 року.


         

1243Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: