Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: суспільство
Автор:
Дата: 20 вересня 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/society/2021/09/20/zi-svjatom-ridne-misto-.htm
суспільство, 20 вересня 2021

Зі святом, рідне місто!


Любити рідний край – означає берегти кожну його вулицю, двір, хату, деревце. Любити рідний край – означає шанувати старших, зберігати його історію. Тож,  ми запросили  всіх бажаючих  завітати до  мальовничого  куточку міста Кропивницького  –  мікрорайону Завадівки. 

 

У день святкування 267-річниці  міста Кропивницького колектив бібліотеки-філії №10 вирішив презентувати для своїх користувачів слайд-презентацію «Рідна Завадівка, рідна земля!»  . Відвідувачі познайомилися з історією виникнення Завадівки та краєвидами рідного  мікрорайону. 


Бібліотекарі збирають унікальний  матеріал у фотодокументах, занотовують спогади сучасників про минуле. Протягом дня жителі мікрорайону  знайомилися також з  краєзнавчими виставками: «Краєвиди Завадівки»; «Нащадки козака Завади»;  «Світлини родини Луньових», «В обличчі кожному історія своя…»; «Знайомтесь: таланти рідної Завадівки». Користувачі бібліотеки дізналися про видатних людей краю, вивчали  звичаї та традиції завадівців, які передаються з покоління в покоління. 


Для кожного із нас найріднішим є те місто,  де ми живемо  - це наш Кропивницький, наша Завадівка, наша вулиця, наша стежина,  яка веде до рідної домівки. Тут живе  наша рідня, друзі. Як не любити всього цього?


763Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: